NTgwJmhhc2g9OGIyNjZlZmFiYzA3ZjlhODg5YjlkMGM0ZGZkYWIwYjU=.thumb.jpg

Cum reparăm o prostie sau o nedreptate? Simplu... făcând o alta.

Angajaţii part-time vor contribui doar pentru suma primită, diferenţa o suportă angajatorul. Sunt 1,2 milioane contracte part-time, am fi riscat ca unii angajaţi să renunţe la ele.

Ce s-a întâmplat cu acest scandal? Hrăpărețul stat român, în fapt o gașcă de storcători de biruri, inventează impozitul pe nimic. Mai precis, s-a impus plata contribuțiilor pentru norma întreagă, deși cel care presta activitatea lucra doar part-time. Un fel de ”nu contează cât muncești, pe noi o să ne plătești”. S-a ajuns astfel în situația incredibilă ca un angajat part-time să fie nevoit să contribuie cu mai mult decât câștigă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Efectele prostiilor din marea reformă fiscală au ieșit acum la lumină, odată cu apariția primilor fluturași de salariu, de după aplicarea noilor măsuri. Văzând că temerile au devenit certitudini, inteligenții din Guvern vin cu măsuri ”reparatorii”, care sunt la fel de aberante.

În cazul de față, în privința bietului angajat, problema s-a rezolvat. Nu trebuie să mai dea el acei bani, însă este nevoit angajatorul să o facă. Aberația își continuă cursul. Spre exemplu, voind să facă un bine unui om care încearcă să câștige o pâine, un SRL modest încheie un contract part-time cu respectivul, pe servicii de curățenie sau de pază. Chiar dacă omul prestează 2 sau 4 ore, angajatorul trebuie să suporte diferența la contribuții, până la 8 ore. Aberant! În mod logic acesta va renunța la serviciile respectivului angajat. A fost doar un exemplu, însă să nu uităm că mulți studenți, de peste 26 de ani,au astfel de job-uri part-time. 

Mai grav decât atât se încalcă drepturile cetățenilor care decid cum să își administreze afacerile, care își creionează bugetul de venituri și cheltuieli în funcție de necesități, nu de cum vrea statul român să le impună. Cum să plătească un angajator contribuții pentru ceva ce nu există? Dacă angajatul muncește 4 ore, atunci este normal ca acele contribuții să fie plătite pentru timpul efectiv de prestație. Statul român dorește însă să legiferere anticonstituțional un furt de proporții, taxând ceea ce, de fapt, nu există. 

foto digi24


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png