Iarna-Primavara.jpg

Efectele celei mai calde ierni din istoria României se vor vedea la vară, dar și acum, când numărul celor diagnisticați cu gripă este în creștere.

Potrivit statisticii ANM, luna ianuarie 2018 a fost mai caldă cu două grade decât media lunilor ianuarie din intervalul de referință 1981-2010, respectiv cu trei grade mai caldă din intervalul mai vechi 1961-1990. Climatologului-şef al ANM, Roxana Bojariu, susține că acesta este un efect direct al încălzirii globale, iar consecinţele pot fi dezastroase: răspândirea unor forme de gripă agresive, dar şi în posibila compromitere a culturilor agricole.

Potrivit observator.tv, din cauza temperaturilor ridicate, dar şi a precipitaţiilor, în zonele muntoase există risc de inundaţii, iar în masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri, există risc ridicat de avalanşă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

 


Național
  • Luni, 09 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Când scăpăm de ploi?

Meteorologii ne anunță că nu vom scăpa prea curând de ploi.  Luni vor fi averse, descărcări electrice, vijelii şi, posibil, căderi de grindină, iar în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale, izolat...

Social
  • Luni, 09 Iulie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Când se opresc ploile. Prognoza meteo în Prahova

Prahova se află sub cod prtocaliu de ploi până marți, 10 iulie, ora 21:00.  În intervalul menționat vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50...