Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Iarna-Primavara.jpg

Efectele celei mai calde ierni din istoria României se vor vedea la vară, dar și acum, când numărul celor diagnisticați cu gripă este în creștere.

Potrivit statisticii ANM, luna ianuarie 2018 a fost mai caldă cu două grade decât media lunilor ianuarie din intervalul de referință 1981-2010, respectiv cu trei grade mai caldă din intervalul mai vechi 1961-1990. Climatologului-şef al ANM, Roxana Bojariu, susține că acesta este un efect direct al încălzirii globale, iar consecinţele pot fi dezastroase: răspândirea unor forme de gripă agresive, dar şi în posibila compromitere a culturilor agricole.

Potrivit observator.tv, din cauza temperaturilor ridicate, dar şi a precipitaţiilor, în zonele muntoase există risc de inundaţii, iar în masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri, există risc ridicat de avalanşă.

 

 


Social
  • Joi, 19 Aprilie 2018
  • De Andra Ilie

Cum va fi vremea în mini-vacanța de 1 Mai

Peste o săptămână, elevii și bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță de patru zile, după ce Guvernul a declarat nelucrătoare și ziua de luni, 30 aprilie, 1 Mai fiind liberă prin lege. Potrivit...

Național
  • Joi, 12 Aprilie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Vremea se va încălzi nefiresc de mult

De joi vremea se va încălzi din nou nefiresc de mult. Spre deosebire de prima jumătate a săptămânii, cele mai ridicate temperaturi vor fi în vest, nord-vest şi centru unde se vor atinge 27 de grade...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești