Iarna-Primavara.jpg

Efectele celei mai calde ierni din istoria României se vor vedea la vară, dar și acum, când numărul celor diagnisticați cu gripă este în creștere.

Potrivit statisticii ANM, luna ianuarie 2018 a fost mai caldă cu două grade decât media lunilor ianuarie din intervalul de referință 1981-2010, respectiv cu trei grade mai caldă din intervalul mai vechi 1961-1990. Climatologului-şef al ANM, Roxana Bojariu, susține că acesta este un efect direct al încălzirii globale, iar consecinţele pot fi dezastroase: răspândirea unor forme de gripă agresive, dar şi în posibila compromitere a culturilor agricole.

Potrivit observator.tv, din cauza temperaturilor ridicate, dar şi a precipitaţiilor, în zonele muntoase există risc de inundaţii, iar în masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri, există risc ridicat de avalanşă.

 

 

Național
  • Duminică, 18 Februarie 2018
  • De Mihai Popescu

Cum arată Trasnfăgărașanul în februarie - FOTO

Șoseaua Transfăgărașan, celebră atât în România cât și în afara granițelor, este închisă pe o porțiune de 27 de kilometri timp de opt luni pe an, iarna și primăvara, din cauza pericolului de...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești