pacienti-conditii-buna-vestire.jpg

Suntem în anul 2018 dar încă ne confruntăm în sistemul sanitar public cu probleme care au pus România pe ultimele locuri într-un top al condițiilor din spitale. Pacienți internați câte doi în același pat, familii trimise să cumpere medicamente pentru bolnavii internați și sesizări la Ministerul Sănătății care nu primesc niciun răspuns sau măcar un număr de înregistrare. 

UPDATE:  Rezolvare rapidă pentru pacienții internați câte doi în pat la secția de pe Buna Vestire a Județeanului

Reclamarea unor astfel de probleme se face de multe ori cu teamă, dar și cu asumarea faptului că tot pacientul, care împarte același pat cu o altă persoană, va avea de suferit în ultimă instanță. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un cititor al ziarului nostru ne-a reclamat condițiile în care sunt internați pacienții la secția Spitalului Județean de pe Strada Buna Vestire.

”Mă numesc A.A. și as vrea să vă scriu în legătură cu o situație similară spitalului din Bârlad, pe care ați prezentat-o acum câteva zile.

Această situație se întâmplă la spitalul Buna Vestire din Ploiești, spital ce aparține de Spitalul Județean din Ploiești. În cursul serii de duminică, am apelat la serviciul de urgență pentru o persoană care suferă de o boală ajunsă într-un stadiu avansat. După câteva ore de investigații la Spitalul județean, am fost informați că nu sunt locuri (nu intrăm acum în detalii despre modul total neprofesionist în care s-a făcut aceasta comunicare) și că va trebui mutat la alt spital.

Când am ajuns la spitalul destinație, aceeași situație, însă a fost internat și pus în pat cu alt pacient. Cei de acolo au motivat că este doar pentru acea noapte și că dimineața se vor externa trei pacienți, în salon fiind disponibile patru paturi. 

Ieri (n.r. luni) au fost, într-adevăr, externați trei pacienți, însă au fost internați alți patru. Ieri (n.r. luni) am solicitat să fie găsită o soluție și eventual să se aducă paturi suplimentare sau chiar să aducem noi paturi de undeva însă, cadrele medicale susțin ca nu au voie sa aducă și că în acel salon au fost șase paturi însă au fost obligați sa scoată două.

Pot să vă spun că în salon este loc de încă cel puțin un pat. Din păcate nu pot să vă transmit poze deoarece nu ni s-a permis să facem și nu am insistat pentru a nu exista repercursiuni asupra pacientului. Am făcut aceasta descriere și pe site-ul Ministerului Sănătății însă de la acel formular nu am primit număr de înregistrare și nici confirmare pe mail că a fost înregistrat, așa că nu trag mari speranțe.

Mai am de menționat și faptul că a trebuit să caut, în jurul orelor 23.00, în Ploiești, tratamentul de necesar deoarece în spital nu existau medicamente. Cu speranța că ne puteți ajuta cu ceva, va mulțumesc anticipat, A.A.” 

Observatorul Prahovean a încercat să obțină un punct de vedere cu privire la situația descrisă de la Secția Spitalului Județean de pe strada Buna Vestire, însă nimeni de aici nu este abilitat să comenteze situația. Solicitarea a fost trimisă către Spitalul Județean de Urgență Ploiești, iar răspunsul va fi publicat de îndată ce îl vom primi. 

foto caracter ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.