Ştii ce mănânci? Cosmopolitan.ro a întocmit o listă a E-urilor nocive, folosite la sosuri, produse de panificaţie, bomboane, medicamente, lapte şi produse din carne, castraveţi muraţi, margarină ş.a.
- ADITIV: acid benzoic (E210) şi benzonat de sodiu (E211)
Cele două substante sunt folosite in industria alimentara pentru a masca gustul necomercial al produselor cu o calitate indoielnica. Din pacate, acestea pot duce la aparitia migrenelor, a usturimilor de ochi sau chiar la pierderea temporara a acuitatii vizuale. In cazul in care ai boli de piele, astm sau alergie la aspirina, pazeste-te de produsele care le au mentionate pe lista de ingrediente.
Fructe uscate, sucuri si bauturi alcoolice
- Aditiv: dioxid de sulf (E220)
Daca ai probleme cu rinichii, citeste toate etichetele si nu cumpara nici un produs care contine E220. Dioxidul de sulf mai determina probleme de respiratie (chiar si astm), gastrice si eruptii ale pielii.
Indulcitori si produse dietetice
- Aditiv: acesulfam de potasiu (E950)
Multi nutritionisti si medici spun ca indulcitorii si produsele care sunt pe baza de inlocuitori ar putea ajuta la aparitia cancerului de piele.
Bauturi carbogazoase dietetice, diverse produse diet si light
- Aditiv: aspar tam (E951)
Specialistii spun ca acest indulcitor poate produce senzatie de foame. Consumat cu regularitate, poate fi unul dintre factorii care determina pierderile de memorie si tumorile pe creier.
Carnati si sunca
- Aditivi: nitrit de sodiu (E 250), nitrat de sodiu (E 251), nitrat de potasiu (E 252)
Nitratii de sodiu si potasiu si nitritul de sodiu opresc procesul de alterare a carnii, dau o culoare roz, sanatoasa, si imbunatatesc gustul carnii. Problema e ca se afla pe lista de substante cu potential cancerigen. text: cosmopolitan.ro