autogara-sud-ploiesti.jpg

Navetiștii pe ruta Ploiești-București care trebuie să fie în capitală la primele ore ale dimineții pentru a ajunge la locurile de muncă sau pentru a fi la timp la aeroport vor fi lăsați pe drumuri de firmele de transport care deși au câștigat licitația pentru traseul menționat, vor scoate mijloacele de transport care circulă la anumite ore din motive ce țin de profitabilitate. 

Mai multe persoane care fac naveta de la Autogara Sud Ploiești la București cu microbuzul ne-au semnalat că mijloacele de transport nu respectă orarul plecărilor. Chiar dacă pe tabelă apare scris că primele curse sunt la 05.00, 05.30, 06.00, în realitate primul transport spre București pleacă abia la 06.30. 

”Salut,situația este jalnică iar oamenii pot pierde avionul sau serviciul dacă ne încredem în orarul mașinilor ce merg la capitală. În tabelă apar plecări la: 5, 5:30, 6, 6:30...dar primele 3 nu există iar autogara sud nu are permisiune să șteargă și compania GSM nu dorește nici ea. Noi călătorii venim dimineața și așteptăm înfrigurați. Nu am primit niciun răspuns din partea GSM Trans sau Protecția Consumatorului.” 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactați telefonic de observatorulph.ro, reprezentanții autogării au declarat că nu au posibilitatea modificării orelor de plecare pentru nicio cursă afișată în tabele până când firmele de transport nu îi notifică în acest sens. Mai mult, pe ruta Ploiești - București operează trei firme de transport și anume Comanto, Sir Trans și GSM Trans, iar în situația nerespectării orarului nu sunt toate. 

Firmele de transport au recunoscut că există probleme din cauza orelor de plecare dimineața spre București însă au negat acuzațiile care li se aduc.

Reprezentantul societății Sir Trans al cărei microbuz trebuie să fie pe traseu la 5.30 susține că deși au fost situații în care mijlocul de transport a plecat gol din Ploiești, acesta a circulat zi de zi. Cu toate astea însă, din motive ce țin de costuri și profit va înștiința Autogara Sud că va renunța la această cursă pe ora respectivă.

Din lipsa altor opțiuni de transport, de suferit are tot ploieșteanul care nici măcar nu a luat în calcul varianta CFR din motive arhicunoscute: întârzieri mari, intervale la care nu circulă niciun tren, garnituri vechi și durata mare a călătoriei. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.