fbpx

scoala-stanesti-elevi.jpg

Mai mulți copii îndură temperaturi scăzute în timpul cursurilor la o școală din Prahova.

Este vorba de elevii școlii I-IV din satul Coțofenești, comuna Vărbiău, județul Prahova. Situația a fost semnalată la redacție de o mămică, iar reporterii observatorulph.ro au alertat autoritățile locale.

Primarul comunei Varbilau, Ion Ioniță, susține însă că orele de curs se desfășoară în condiții normale. ”Am verificat situația pe teren. La Școala din Coțofenești există o centrală electrică, care încălzește o sală de curs mai mare și două săli mai mici. În sala mare, unde se învață la simultan, într-adevăr temperatura este cu 2-3 grade Celsius mai mică față de restul imobilului, ca urmare a faptului că pe timpul vacanței școala nu a fost încălzită, dar nu se poate vorbi că suferă copiii de frig. Le-am recomandat să lase centrala în funcțiune și pe timpul nopții. Anul trecut de centrală veche s-a ocupat o persoană, dar acum este vorba de o centrală electrică și nu se impune prezența unui fochist", a declarat edilul din Vărbilău.

Reamintim că astăzi, din cauza viscolului și ninsorii abundente, cel puțin într-o localitate din Prahova, primarul a luat decizia suspendării cursurilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile (detalii AICI).

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro