scoala-stanesti-elevi.jpg

Mai mulți copii îndură temperaturi scăzute în timpul cursurilor la o școală din Prahova.

Este vorba de elevii școlii I-IV din satul Coțofenești, comuna Vărbiău, județul Prahova. Situația a fost semnalată la redacție de o mămică, iar reporterii observatorulph.ro au alertat autoritățile locale.

Primarul comunei Varbilau, Ion Ioniță, susține însă că orele de curs se desfășoară în condiții normale. ”Am verificat situația pe teren. La Școala din Coțofenești există o centrală electrică, care încălzește o sală de curs mai mare și două săli mai mici. În sala mare, unde se învață la simultan, într-adevăr temperatura este cu 2-3 grade Celsius mai mică față de restul imobilului, ca urmare a faptului că pe timpul vacanței școala nu a fost încălzită, dar nu se poate vorbi că suferă copiii de frig. Le-am recomandat să lase centrala în funcțiune și pe timpul nopții. Anul trecut de centrală veche s-a ocupat o persoană, dar acum este vorba de o centrală electrică și nu se impune prezența unui fochist", a declarat edilul din Vărbilău.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reamintim că astăzi, din cauza viscolului și ninsorii abundente, cel puțin într-o localitate din Prahova, primarul a luat decizia suspendării cursurilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile (detalii AICI).

foto cu caracter ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.