control-dsv.jpg

În perioada 04.12.2017-07.01.2018, au fost efectuate acţiuni de verificare şi control, de către reprezentanţii D.S.V.S.A. Prahova, precum şi acţiuni de control în echipe mixte, cu reprezentanţi ai I.P.J Prahova, C.J.P.C.Prahova şi D.SP.Prahova pentru a preveni apariţia şi evoluţia de toxiinfecţii alimentare şi siguranţă consumatorilor în unităţi de industrie alimentară, unităţi de vânzare cu amănuntul către consumatorul final, etc., după cum urmează:

- Unităţi de abatorizare – 4, nefiind constatate neconformităţi.
- Unităţi de procesare carne – 6, nefiind constatate neconformităţi.
- Unităţi de comercializare şi procesare peste- 5, nefiind constatate neconformităţi.
- Super/Hipermarketuri - 27, din care la 4 unităţi s-au constatat neconformităţi, pentru care s-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei (depozitare necorespunzătoare: 3/6.000 lei şi ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor: 1/2.000 lei)

- Unităţi de vânzare cu amănuntul către consumatorul final (magazine alimentare), inclusiv unităţi de alimentaţie publică care au organizat mese festive (restaurante, cantine, etc) – 463, din care la 10 unităţi s-au constatat neconformităţi, pentru care s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.200 lei şi un avertisment ( ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare: 5/8.600 lei, manipulare necorespunzătoare: 2/1.200 lei, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor/utilajelor: 2/2.600 lei, neînregistrare sanitară veterinară : 1/2.000 lei)

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- Pieţe şi târguri agroalimentare în care se comercializau produse alimentare de către producători particulari - 16, nefiind constatate neconformităţi.

- Târguri de animale – 7 controale comune cu IPJ Prahova, în care au fost identificaţi 2 comercianţi de suine neidentificate prin crotaliere şi fără documente sanitare veterinare obligatorii, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.400 lei.

- Laboratoare cofetarie-patiserie-30, din care la 2 unităţi s-au constatat neconformităţi, pentru care s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.600 lei (nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor/utilajelor: 1/1.000 lei, neînregistrare sanitară veterinară : 1/600 lei)


TOTAL UNITĂŢI CONTROLATE – 558

- SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE - 18, conform HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare,
- VALOARE TOTALĂ de 26.400 lei,
- AVERTISMENT - 1.

Pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, pe teritoriul judeţului Prahova, nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecţii alimentare datorate consumului de alimente de origine animală şi nonanimală.

Sursa: comunicatul DSV Prahova


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 11 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Ce vor păți șoferii care fac live la volan 

Noul Cod Rutier prevede amenzi dure pentru şoferii care fac live la volan. Modificarea importantă şi care ar putea salva multe vieţi este prevăzută de un proiect de lege publicat de Ministerul de...