aboneaza-te la ziarul fara reclame

control-dsv.jpg

În perioada 04.12.2017-07.01.2018, au fost efectuate acţiuni de verificare şi control, de către reprezentanţii D.S.V.S.A. Prahova, precum şi acţiuni de control în echipe mixte, cu reprezentanţi ai I.P.J Prahova, C.J.P.C.Prahova şi D.SP.Prahova pentru a preveni apariţia şi evoluţia de toxiinfecţii alimentare şi siguranţă consumatorilor în unităţi de industrie alimentară, unităţi de vânzare cu amănuntul către consumatorul final, etc., după cum urmează:

- Unităţi de abatorizare – 4, nefiind constatate neconformităţi.
- Unităţi de procesare carne – 6, nefiind constatate neconformităţi.
- Unităţi de comercializare şi procesare peste- 5, nefiind constatate neconformităţi.
- Super/Hipermarketuri - 27, din care la 4 unităţi s-au constatat neconformităţi, pentru care s-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.000 lei (depozitare necorespunzătoare: 3/6.000 lei şi ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor: 1/2.000 lei)

- Unităţi de vânzare cu amănuntul către consumatorul final (magazine alimentare), inclusiv unităţi de alimentaţie publică care au organizat mese festive (restaurante, cantine, etc) – 463, din care la 10 unităţi s-au constatat neconformităţi, pentru care s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.200 lei şi un avertisment ( ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare: 5/8.600 lei, manipulare necorespunzătoare: 2/1.200 lei, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor/utilajelor: 2/2.600 lei, neînregistrare sanitară veterinară : 1/2.000 lei)

- Pieţe şi târguri agroalimentare în care se comercializau produse alimentare de către producători particulari - 16, nefiind constatate neconformităţi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- Târguri de animale – 7 controale comune cu IPJ Prahova, în care au fost identificaţi 2 comercianţi de suine neidentificate prin crotaliere şi fără documente sanitare veterinare obligatorii, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.400 lei.

- Laboratoare cofetarie-patiserie-30, din care la 2 unităţi s-au constatat neconformităţi, pentru care s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.600 lei (nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor/utilajelor: 1/1.000 lei, neînregistrare sanitară veterinară : 1/600 lei)


TOTAL UNITĂŢI CONTROLATE – 558

- SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE - 18, conform HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare,
- VALOARE TOTALĂ de 26.400 lei,
- AVERTISMENT - 1.

Pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, pe teritoriul judeţului Prahova, nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecţii alimentare datorate consumului de alimente de origine animală şi nonanimală.

Sursa: comunicatul DSV Prahova


IT&C
  • Vineri, 25 Mai 2018
  • De Georgiana Kelemen

De astăzi scăpăm de mail-uri și SMS-uri nedorite

  De astăzi ar trebui să ne simţim mai în siguranţă atunci când vine vorba de protecţia datelor distribuite online. A intrat în vigoare, la nivelul Uniunii Europene, noul Regulament privind Protecția...

Auto-moto
  • Marți, 22 Mai 2018
  • De Mihai Popescu

Cum poți scăpa de amenzile de circulație

  Amenzile scrise greșit sunt anulate în instanță. Este decizia Curții Supreme, conform căreia procesele-verbale care nu descriu suficient fapta sau au elemente lipsă vor fi anulate de judecători....

Auto-moto
  • Luni, 21 Mai 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Ați parcat ca niște...

Îi vedem zilnic, indiferent de zonă, indiferent de circumstanțe. Sunt cei pentru care nu există noțiunile de bun simț și față de ceilalți. Blochează locuri destinate persoanelor cu dizabilități,...