Conferință de presă la Prefectura Prahova. Evaluarea situațiilor de urgență ca urmare a fenomenelor meteo- LIVE

medic-baicoi-martha-coman.jpg

Medicul care a făcut o criză de isterie și a refuzat internarea unei paciente cardiace la spitalul din Băicoi a solicitat rezilierea contractului. ”Am rupt fișa medicală pentru că mi-a fost frică, credeam că a băgat acolo nişte bani înţelegeţi, din cauza asta asta e, nu iau șpagă de la pacienţi, îmi pare rău.”

Pe 6 ianuarie, medicul de gardă al spitalului din Băicoi, Martha Coman, 31 de ani, a refuzat să interneze o pacientă de 87 de ani, cu probleme cardiace (detalii AICI). 

Aceasta a avut un comportament isteric cu nepoata pacientei, rupând fișa medicală (video la finalul textului), cu care a purtat următorul dialog:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- Ce aveţi astăzi, de Bobotează, să vreţi să o internaţi? Acum, brusc şi dintr-o dată. 
- Dar dumeavoastră ce aveţi cu mine? Spitalul judeţean Ploieşti nu a vrut să o interneze. Înseamnă că nu e de internat. Nu a avut locuri.

- Aţi fost dumneavoastră pe secţie, aţi văzut păturile?”

- Vă rog să-mi puneţi semnătura şi parafa dvs. Aş vrea să ştiu şi eu cu cine stau de vorbă. Doamna doctor?

Daţi-o dracu’. Sunteţi nesimţită. Aduceţi-o aici s-o internez!

Medicul care lucrează ca pneumoftiziolog în localitatea Drajna, dar face gărzi și la spitalul din Băicoi, și-a cerut scuze pentru reacție și a solicitat reziilierea contractului. ”Ca om, regret cele întâmplate, facem greşeli, dar actul medical ca şi doctor l-am făcut”, a declarat Martha Coman, care și-a jusitificat gestul de a rupe fișa medicală a pacientei astfel: ”Mi-a fost frică, credeam că a băgat acolo nişte bani înţelegeţi, din cauza asta asta e, nu iau șpagă de la pacienţi, îmi pare rău.”

DSP Prahova a demarat controale  la spitalul județean și cel din Băicoi, unde se fac și anchete interne. Cazul a intrat și în atenția Colegiului Medicilor Prahova. (sursa foto: captură Știrile Pro TV)

VIDEO Reacția isterică a medicului de gardă Martha Coman de la spitalul din Băicoi:


Viața Prahovei
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Cutremur în marți dimineață în Prahova

Un cutremur cu magnitudinea 2,4 pe scara Richter a avut loc, marţi dimineața, în Prahova, seismul fiind înregistrat la ora 07.03, potrivit INFP.  Seismul s-a produs la o adâncime de 23 de kilometri și...

Social
  • Duminică, 15 Iulie 2018
  • De Observatorul Prahovean

A murit un cunoscut medic din Prahova

Un om deosebit, un medic prețuit și îndrăgit de pacienții săi, un mare iubitor al sportului, un prieten tonic și plin de energie, cu un extraordinar simț al umorului. Așa va rămâne dr. Dan Bohâlțea în...

Național
  • Vineri, 13 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cozi imense la înscrierea la Medicină şi la ASE

Mii de absolvenţi de liceu au venit să îşi depună dosarele pentru înscriere la Facultatea de Medicină. Tinerii spun că vor să profeseze în spitalele din România, pentru că ţara noastră are nevoie de...