medic-baicoi-martha-coman.jpg

Medicul care a făcut o criză de isterie și a refuzat internarea unei paciente cardiace la spitalul din Băicoi a solicitat rezilierea contractului. ”Am rupt fișa medicală pentru că mi-a fost frică, credeam că a băgat acolo nişte bani înţelegeţi, din cauza asta asta e, nu iau șpagă de la pacienţi, îmi pare rău.”

Pe 6 ianuarie, medicul de gardă al spitalului din Băicoi, Martha Coman, 31 de ani, a refuzat să interneze o pacientă de 87 de ani, cu probleme cardiace (detalii AICI). 

Aceasta a avut un comportament isteric cu nepoata pacientei, rupând fișa medicală (video la finalul textului), cu care a purtat următorul dialog:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- Ce aveţi astăzi, de Bobotează, să vreţi să o internaţi? Acum, brusc şi dintr-o dată. 
- Dar dumeavoastră ce aveţi cu mine? Spitalul judeţean Ploieşti nu a vrut să o interneze. Înseamnă că nu e de internat. Nu a avut locuri.

- Aţi fost dumneavoastră pe secţie, aţi văzut păturile?”

- Vă rog să-mi puneţi semnătura şi parafa dvs. Aş vrea să ştiu şi eu cu cine stau de vorbă. Doamna doctor?

Daţi-o dracu’. Sunteţi nesimţită. Aduceţi-o aici s-o internez!

Medicul care lucrează ca pneumoftiziolog în localitatea Drajna, dar face gărzi și la spitalul din Băicoi, și-a cerut scuze pentru reacție și a solicitat reziilierea contractului. ”Ca om, regret cele întâmplate, facem greşeli, dar actul medical ca şi doctor l-am făcut”, a declarat Martha Coman, care și-a jusitificat gestul de a rupe fișa medicală a pacientei astfel: ”Mi-a fost frică, credeam că a băgat acolo nişte bani înţelegeţi, din cauza asta asta e, nu iau șpagă de la pacienţi, îmi pare rău.”

DSP Prahova a demarat controale  la spitalul județean și cel din Băicoi, unde se fac și anchete interne. Cazul a intrat și în atenția Colegiului Medicilor Prahova. (sursa foto: captură Știrile Pro TV)

VIDEO Reacția isterică a medicului de gardă Martha Coman de la spitalul din Băicoi:


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Miercuri, 12 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

13 ambulanțe noi vor sosi în Prahova

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit o veste bună la sfârșit de an. Săptămâna aceasta vor fi repartizate în județ 13 ambulanțe noi, tip B, dintre care una cu tracțiune integrală. Vestea...