smo.jpg

Două stații de monitorizare a calității aerului din Ploeiști, situate în centru civic, respectiv cartierul Mihai Bravu, au înregistrat noaptea trecută creșteri majore la PM 10, particulele în suspensie.

 

Astfel, în intervalul orar 00:00 - 04:00 A.M., stațiile de monitorizare ale Agenției pentru Protecția Mediului din Prahova instalate la Ploiești PH 2 (zona centrală) și PH 6 (Mihai Bravu) au înregistrat creșteri semnficiative la mai mulți compuși periculoși pentru sănătatea populației. Cel mai mare impact asupra mediului l-au avut particulele în suspensie, PM 10, care au atins un prag de aproape 80 de unități, de două ori mai mult decât limita maxim admisă în țările membre ale Uniunii Europene încă din anul 2011.

Particulele în suspensie (PM10) provin în special de la emisiile poluante generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor. Acestea pot provoca astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi deces prematur. Cum noaptea traficul din Ploiești este mai mult decât redus, ca factor de poluare rămâne doar industria.

În acest context merită invocată Directiva 2008/50/CE a Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene din 21 mai 2008 privind calitatea aerului înconjurător si un aer mai curat pentru Europa. Documentul a stabilit ca termen limită pentru atingerea standardelor PM10 (50 de micrograme/m3/zi, dar nu mai mult de 35 zile/an, sau 40 micrograme/m3/an) pâna la jumatatea anului 2011.

 

Este evident că acest lucru nu se întâmplă la Ploiești în 2017, însă autoritățile de mediu și cele sanitare aruncă ”pisica” dintr-o instituție în alta...

pm10.jpg

 

pm11.jpg

 

Social
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Informare meteo în Prahova. Va ninge și la Ploiești

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, care a  intrat în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și este valabilă până duminică la ora 6.00, perioadă în care se vor înregistra ploi şi...