Blocare acces copii.jpg

Elevii care învață la școala Sfântul Vasile din Ploiești își pun zilnic viața pericol atunci când merg la cursuri. În fiecare dimineață zeci de mașini sunt parcate pe Bulevardul Republicii în zona instituției de învățământ, iar copiii trebuie să facă slalom pentru a intra pe poarta instituției de învățământ. 

Un părinte a privit neputincios luni dimineață cum o mașină era să-i lovească grav copilul, în momentul în care acesta a ocolit o mașină parcată neregulamentar. 

”La mai bine de 1 an revin cu aceeași problemă. Recunosc că, poate, dacă nu asistam în această dimineață la întâmplarea pe care am să v-o relatez pe scurt, aș fi lăsat în continuare aceasta problema la "o dezamăgire în plus din partea celor care pot face ceva".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe scurt, în această dimineață în jurul orei 7.30, fiul meu în încercarea de a ocoli o mașina ce era staționata pe 2/3 din trecerea de pietoni a fost la o fracțiune de secundă de a fi lovit de o mașină ce intra pe strada dintre școală și Cofetăria Delice.

Nu vă pot descrie spaima prin care am trecut motiv pentru care efectiv nu am reținut nici numărul mașinii în cauză și nici pe cel a mașinii de poliție în care 2 agenți stăteau fără a avea nicio implicare în "nebunia" ce se formase ca în fiecare dimineață în preajma școlii.

La momentul iulie 2016 răspunsul autorităților a fost (citez din memorie): "lipsesc banii dar cererea dvs. va fi analizată și se va lua o decizie imediat ce bugetul o va permite". Nu am cunostințe despre bugetul local, care sunt cheltuielile și lipsurile orașului, dar nu pot să nu observ cum orașul este împânzit de semne care confirmă rezervarea de locuri pentru persoane cu handicap. Din nou, nu vreau să insinuez nimic asupra acestei legi sau asupra posibilelor abuzuri, dar nici nu pot să nu constat că, materialele folosite la două astfel de semne de circulație ar fi suficiente pentru blocarea acelei părți de trotuar și asigurarea siguranței copiilor noștrii.

În speranța că lucrurile se vor rezolva înainte de producerea vreunei tragedii vă mulțumesc pentru timpul acordat.”

Blocare acces copii.jpg

Blocare acces copii_2.jpg