ploiestiul-de-la-hale2.jpg

Pe zi ce trece Ploieștiul se aglomerează mai mult, oamenii sunt mai indiferenți, iar bunul simț mai are puțin și dispare fiind redus la 0 de goană după bani. Nicio instituție a statului nu vine în sprijinul omului de rând, iar cei plătiți să ne protejeze sau să ne ușureze viața aplicând legea se dovedesc a fi inutili. Un cititor al ziarului nostru, care dorește să rămână anonim, trage un semnal de alarmă cu privire la situația jalnică în care a ajuns Ploieștiul, prezentând cu lux de amănunte cum se vede orașului lui Caragiale din zona Halelor Centrale

”Cu toții vedem cu se degradează totul în urbea noastră, pe zi ce trece. Cu toții vedem lipsa de implicare a autorităților, modul arhaic de gestionare a calității vieții demnă de anul în care trăim, indiferența, nepăsarea și în final, nesimțirea de care dau dovada atât oamenii din acest oraș cât și autoritățile. Sunt foarte multe probleme de rezolvat, nimic nu s-a schimbat, însă eu doresc să atrag atenția asupra zonei Halelor Centrale.

Este punctul zero al orașului și zona cea mai aglomerată, un furnicar continuu. De circa 6 luni de zile, este la modă printre comercianții din piață să-și achiziționeze câte o dubă sau mai multe. Ei bine, noi nu avem legi care să oblige ca un comerciant să-și facă aprovizionarea și cu TIR-ul dacă dorește, însă la ora 04.00 sau 05.00 dimineața, urmând ca apoi autovehiculul să dispară din acel lor, primindu-se amenzi foarte mari.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Să luăm strada Erou Calin Cătălin. Exact în dreptul barăcilor infecte, denumită piață, cineva isteț a amenajat o parcare. Acea parcare ocupă din cele două benzi pe care ar trebui să se circule (astfel decongestionându-se foarte mult traficul) circa o bandă jumate. Sunt doar dube parcate, o dubă având 6-7 metri lungime față de 4 cât are o bandă de circulație. Nu le-au fost suficiente acele 7-8 locuri, încât au mers până la 0.5 metri de linia de tramvai, exact pe trecerea de pietoni.

Venind cu mașina dinspre Sindicate, este practic imposibil să te asiguri că nu vine tramvaiul din dreapta, ieși cu mașina până dai nas în nas cu tramvaiul. Au fost nenumărate accidente în zonă. Au fost nenumărate situații când tramvaiul nu avea loc să treacă de aceste dube parcate.  Același lucru se întâmplă și peste drum, zona stației de taxiuri - Gherghița. Plin de dube, parcate de dimineață până seara. Locatarii celor 4 blocuri din zona sunt nevoiți să urce mașinile pe trotuar și să meargă printre pietoni cu ele, deoarece toate locurile de parcare sunt ocupate de dube. Până aici totul normal, nu e nimic deosebit raportat la educația a 80% din comercianții etnici care controlează toată piața.

După cum știți, cei care frecventați zona zilnic, pe lângă furnicarul de mașini și oameni, își fac veacul, la umbră, sub un copac, câțiva comunitari și a lor mașină. O bună parte din zi, îi veți observa stând la taclale, cafele sau în mașina. Cu chiu cu vai se duc în intersecții să ”dirijeze”, deși mai rău se blochează tot, de la semafor la Sindicate, până la linia de tramvai, sunt zile când poți face și 20 de minute. Bineînțeles, nu au nici cea mai mica treabă cu dubele parcate din 10 in 10 cm. Sunt prietenii lor. Nu au nici cea mai mică instruire sa dirijeze un trafic congestionat. Practic, pentru ei, timpul trece, leafa merge, că tot le-au fost mărite salariile.

Însă, nu doar la ei este problema. Cei de la SGU, ar trebui să ia măsuri, lăsând la o parte faptul că acea cocioaba denumită piață centrala, ar trebui demolată, te doare sufletul când mergi în orice alt oraș din țară și vezi cum arată o piață adevărată, față de talciocul plin de dube, mizerie și talibani din Ploiești. Sper sa audă cineva, sper sa ducem o viață normală în orașul ăsta.”

ploiestiul-de-la-hale4.jpg

ploiestiul-de-la-hale3.jpg

ploiestiul-de-la-hale2.jpg

ploiestiul-de-la-hale1.jpg


Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Protest antiguvernamental, diseară, la Ploiești

Nemulțumiți de modificarea codurilor penale, ploieștenii vor ieși diseară în stradă. Pe Facebook a apărut deja o invitație la protest, lansată pentru orele 18.00, cu punct de întâlnire în fața...

Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Festival Turcesc în week-end la Ploiești

Între 22-24 iunie, în Parcarea Griviței (vis-a-vis de Omnia), pentru toţi iubitorii de artă, cultură și preparate orientale, se desfăşoară ”Anatolian Food Festival” sau Festivalul Turcesc după cum a...

Eveniment
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Accident în Ploiești. O persoană rănită

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane s-a produs marți seară în zona de Nord a Ploieștiului, la intersecția străzilor Găgeni și Cameliei.  Potrivit primelor cercetări efectuate de...