grigore-moisil-ploiesti.jpg

Nemulțumire mare în rândul părinților ai căror copii învață la școala Grigore Moisil după ce, susțin aceștia, elevii clasei a VII-a D (clasă mozaic - profil sportiv) au fost încadrați într-un program experimental fără acordul lor.

 

Părinții elevilor afectați de schimbarea implementată de la începutul acestui an școlar sunt de părere că legea educației este încălcată de către conducerea unității de învățământ, elevii rămânând fără sală de curs.

”De la începutul anului școlar copiii noștri au rămas fără clasă de studiu. Sunt singura clasă în această situație. Fără să ni se ceară acordul sau să fim consultați, conducerea școlii a decis să-i folosească drept cobai într-un program. Astfel, de la începutul anului și la ora actuală sunt plimbați zilnic prin diferite săli fiind traumatizați și ostracizați atât de colegii lor, cât și de profesori. Acești copii sunt nevoiți să-și petreacă pauzele pe holurile școlii. Acești copii sunt tratați precum delicvenții, nefiindu-le permis accesul în săli decât însoțiți de profesorul de curs. Acești copii își servesc mâncarea stând pe jos, rezemând pereții de pe holuri. Acești copii s-au îmbolnăvit in mod repetat din cauza condițiilor. Acești copii sunt acuzați zilnic de toate stricăciunile survenite în sălile prin care sunt plimbați.”, susțin părinții elevilor.

Pe de altă parte, directorul școlii, Anda Marcu, este de părere că situația descrisă de părinți nu coincide cu realitatea din școală. Aceasta a declarat pentru observatorulph.ro că, într-adevăr, elevii clasei a VII-a D nu își desfășoară cursurile zi de zi în aceeași sală de curs, dar în situația lor sunt și alți copii. În sprijinul lor a fost conceput și orarul care, pe lângă materiile din ziua respectivă precizează și sala în care se vor ține orele, cât despre mâncat pe holuri, directorul instituției de învățământ susține că nu poate fi vorba.

 

Anda Marcu susține că începând cu acest an școlar urmărește implementarea unui program prin care tot mai mulți elevi să învețe în prima parte a zilei, însă numărul de încăperi al școlii nu permite ca fiecare clasă să aibă propria sală de curs, tocmai de aici plecând și nemulțumirea părinților.

Anda Marcu a mai declarat că în perioada următoare va fi organizată o ședință cu reprezentanții asociației de părinți prin care dorește rezolvarea tuturor problemelor. Pe de altă parte însă, părinții elevilor din clasa a VII-a D sunt dispuși să facă grevă în curtea instituției de învățământ astfel încât copiii să se poată bucura de propria sală de curs și să fie tratați egal.

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Inspectoratului Școlar Județean Prahova cu privire la această situație.  

 

 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești