grigore-moisil-ploiesti.jpg

Nemulțumire mare în rândul părinților ai căror copii învață la școala Grigore Moisil după ce, susțin aceștia, elevii clasei a VII-a D (clasă mozaic - profil sportiv) au fost încadrați într-un program experimental fără acordul lor.

Părinții elevilor afectați de schimbarea implementată de la începutul acestui an școlar sunt de părere că legea educației este încălcată de către conducerea unității de învățământ, elevii rămânând fără sală de curs.

”De la începutul anului școlar copiii noștri au rămas fără clasă de studiu. Sunt singura clasă în această situație. Fără să ni se ceară acordul sau să fim consultați, conducerea școlii a decis să-i folosească drept cobai într-un program. Astfel, de la începutul anului și la ora actuală sunt plimbați zilnic prin diferite săli fiind traumatizați și ostracizați atât de colegii lor, cât și de profesori. Acești copii sunt nevoiți să-și petreacă pauzele pe holurile școlii. Acești copii sunt tratați precum delicvenții, nefiindu-le permis accesul în săli decât însoțiți de profesorul de curs. Acești copii își servesc mâncarea stând pe jos, rezemând pereții de pe holuri. Acești copii s-au îmbolnăvit in mod repetat din cauza condițiilor. Acești copii sunt acuzați zilnic de toate stricăciunile survenite în sălile prin care sunt plimbați.”, susțin părinții elevilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe de altă parte, directorul școlii, Anda Marcu, este de părere că situația descrisă de părinți nu coincide cu realitatea din școală. Aceasta a declarat pentru observatorulph.ro că, într-adevăr, elevii clasei a VII-a D nu își desfășoară cursurile zi de zi în aceeași sală de curs, dar în situația lor sunt și alți copii. În sprijinul lor a fost conceput și orarul care, pe lângă materiile din ziua respectivă precizează și sala în care se vor ține orele, cât despre mâncat pe holuri, directorul instituției de învățământ susține că nu poate fi vorba.

Anda Marcu susține că începând cu acest an școlar urmărește implementarea unui program prin care tot mai mulți elevi să învețe în prima parte a zilei, însă numărul de încăperi al școlii nu permite ca fiecare clasă să aibă propria sală de curs, tocmai de aici plecând și nemulțumirea părinților.

Anda Marcu a mai declarat că în perioada următoare va fi organizată o ședință cu reprezentanții asociației de părinți prin care dorește rezolvarea tuturor problemelor. Pe de altă parte însă, părinții elevilor din clasa a VII-a D sunt dispuși să facă grevă în curtea instituției de învățământ astfel încât copiii să se poată bucura de propria sală de curs și să fie tratați egal.

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Inspectoratului Școlar Județean Prahova cu privire la această situație.  


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.