goran-iulia.jpg

Iulia Goran lucrează de 45 de ani broderie pe in. A cucerit o lumea întreagă cu broderiile realizate manual. În 2008, Laura Bush, soția celui de-al 43-lea președinte al Statelor Unite, George W. Bush, i-a strâns mâna și a felicitat-o în timpul vizitei efectuate la București, la Muzeul Satului.

Membră a Academiei Artelor Tradiționale din România a dus tradiția românească la Washington, unde a participat Festivalul Folcloric din 1999, însă a făcut cunoscut portul românesc în Germania, China, Iordania, Viena, Veneția, Croația, dar și în țară, la toate muzeele.

Mamă a doi copii, Iulia Goran, în vârsta de 67 de ani, lucrează broderia pe în de mic copil.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Am învățat să lucrez broderii la lampă” spune cu mândrie Iulia Goran, care are satisfacția ca peste tot în lume a primit diplome, iar munca sa este apreciată.

Și, spune cu mândrie Iulia Goran, cea mai mare satisfacție este că a primit recunoaștere chiar din partea Laurei Bush. soția celui de-al 43 președinte al Statelor Unite, George W. Bush.

„Totul s-a întâmplat în 2008 când Prima Doamnă a SUA, Laura Bush, a efectuat o vizită în București, la Muzeul Satului”, ne-a povestit Iulia Goran, care se mândrește că iile ei sunt apreciate peste tot în lume. Ultima comandă a venit din Germania. O persoană a rugat-o să brodeze o rochie de mireasă. A acceptat imediat. 

„Mulți spun că broderia este scumpă, dar când am rugat pe cineva să țină acul în mână nu a reușit să coasă. E o muncă migăloasă însă rezultatul este pe măsură. Eu croiesc, cos, brodez... Totul este făcut manual”, explică Iulia Goran.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.