Biserica-SF.-Vineri.jpg

La Biserica “Sfânta Vineri” din Ploiești sunt așteptați, în aceste zile, în pelerinaj mii de credincioși din toate colțurile județului.

Astăzi, la ora 17.00, într-un loc special amenajat în curtea bisericii, va fi așezată racla cu părticele din moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi (născută în satul Epivat din Tracia, în secolul al XI-lea) şi ale Sfintei Muceniţe Parascheva de la Roma (117-138 D. Hr.).

Credincioșii sunt așteptați să treacă prin fața raclei pentru a se închina și a spune o rugăciune atât astăzi, cât și mâine, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva (numită și Sfânta Vineri) și a hramului bisericii, de la ora 7.30, până după lăsarea serii. După cum ne-a precizat preotul Mihai Petre, cu ocazia hramului bisericii, astăzi după amiază va fi adusă în curtea bisericii și o raclă cu moaștele Sfântului Nectarie din Eghina.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește continuarea pe ziarulprahova.ro

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Bărbat de 85 de ani, lovit de mașină în Ploiești

Traficul rutier pe Strada Mărășești din Ploiești s-a desfășurat cu dificultate pentru scurt timp în această dimineață, după o traversare neregulamentară soldată cu rănirea unei persoane. Potrivit...