Castigatori_Cros.jpg

Cea de-a noua ediție a Crosului Pădurii, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat în România în sprijinul unui proiect de mediu, a adunat în Ploiești și București peste 1200 de persoane și a îmbinat petrecerea timpului în natură cu sportul și relaxarea pentru întreaga familie. Cele două zile dedicate activităților în inima naturii s-au încheiat cu strângerea fondurilor suficiente pentru îngrijirea celor 389.800 mii de puieți, plantați deja.

Dacă la Ploiești vremea a ținut cu participanții, bucureștenii au arătat că ploaia și vremea de afară nu sunt motive de îngrijorare. De la cei mai mici și până la cei mai mari dintre participanți, distracția a fost cuvântul cheie, iar atmosfera din cadrul probelor a fost plină de veselie și culoare, în ciuda vremii potrivnice.

Un mare lan de magazine a susținut pentru 3 ani consecutivi Crosul ajuns la editia a noua și a contribuit astfel la misiunea de împădurire a sudului țării alături de Asociația Pădurea Copiilor. Evenimentul a promovat un stil de viață activ și sănătos, prin alergare și alte activități sportive și de relaxare în natură. La linia de start s-au adunat toți cei înscriși la cele 5 probe competitive care au inclus probe de cros de 5, 10, 15 km pentru adulți și probe de 500 și 1000 m pentru copii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Într-un timp în care petrecem timp de calitate cu cei dragi tot mai puțin, atelierele educaționale reunite sub conceptul ”Regăsirea Copilăriei” au căutat să îmbine educația de mediu, conectarea în familie și activitățile în aer liber. Copii, părinți și bunici s-au bucurat împreună de o zi perfectă, care va rămâne pentru mult timp în amintirea tuturor sub forma unui portret de familie zâmbitor. Anul acesta tricoul oficial a fost cel de Împăduritor la Crosul Pădurii. Printre împăduritorii ediției a fost la Crosul Familiei un bebeluș de 1 lună și vârstnicul Petru Nothinger, finalist al probei de 15 km categoria masculin, peste 35 ani.

Distracția garantată nu a fost singurul motiv de bucurie al participanților, concursurile fiind însuflețite de competiția de pe locurile 1, 2, și 3 premiate la fiecare categorie. Premiile au fost anunțate la începutul probelor, un motiv în plus pentru care fiecare participant a depus un efort considerabil. Rezultatul final al mobilizării face posibilă creșterea unei noi păduri în sudul ţării. Astfel, cei 389.800 de puieti deja plantați vor fi îngrijiți până la atingerea stadiului de masiv datorită implicării celor prezenţi la eveniment.

Asociația Pădurea Copiilor este o asociație de mediu care investește în oameni și păduri, acționând prin împăduriri, dezvoltare comunitară, evenimente sportive, educaționale și prin eco-inovație. Asociația a devenit entitate independentă în 2016 ca urmare a desprinderii diviziei de împăduriri și sport din cadrul ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, unde a început în 2007 ca ”Adoptă un copac”. Până în prezent suprafața împădurită este de 58 de hectare. Fondurile au fost atrase sub umbrela ViitorPlus. Asociația Pădurea Copiilor le va îngriji și va închide ciclurile de monitorizare ale acestor păduri folosindu-se de aceste fonduri.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Economic
  • Vineri, 14 Septembrie 2018
  • De Andra Ilie

Începe programul Rabla pentru electrocasnice

Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru lansarea programului ”Rabla pentru electrocasnice”, adresat persoanelor fizice. Potrivit Știrilor Pro TV, pentru a-i convinge pe oameni să renunţe la...