Eveniment special la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești

0
268_10_0.jpg

268_10_0.jpg

Elevii clasei a XII-a ai Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești au organizat ieri comemorarea victimelor Holocaustului. Aceștia au transmis pe adresa redacției un text pe care-l publicăm integral:

Text trimis de elevii C.N A.I.Cuza Ploiești: Pentru multi, ziua de 9 octombrie reprezinta o zi ca oricare alta. Insa, din 2004, ea este Ziua Nationala de Comemorare a Holocaustului in Romania. Pe data de 9 octombrie 1941, maresalul Ion Antonescu a semnat actul prin care evreii din Bucovina erau deportati in Transnistria.

Pentru a comemora victimele terifiantului eveniment, elevii clasei aXII-a din Colegiul National Alexandru Ioan Cuza au decis sa faca un mars al tacerii pe holurile liceului, dar si sa mearga din clasa in clasa, purtand la piept Steaua lui David, cu care erau marcati evreii in Germania nazista, pentru a le vorbi colegilor despre atrocitatile Holocaustului si despre semnificatia zilei de 9 octombrie.

Fiecare clasa a ascultat cu ochii in lacrimi si si-a amintit de aceasta atrocitate, promitand sa impiedice, cu toata puterea lor, ca asa ceva sa se mai intample vreodata. Concluzia la care s-a ajuns in urma acestei manifestari este ca viata este un loc dur, dar noi, oamenii, suntem cei care o facem sa fie buna sau rea, prin felul in care ii tratam pe semenii nostri. La final, au promis ca nu o sa mai lase asa ceva sa se intampla vreodata, deoarece nimeni nu ii este superior nimanui cand vine vorba de rasa, sex si religie.

Unul dintre elevii clasei aXII-a a concluzionat ca: “Trebuie sa invatam sa convietuim daca vrem sa avem o sansa la un viitor unde primeaza bunatatea si intelegerea. Nu putem face asta daca nu ne amintim, totusi, de ceea ce a fost mai crud in istorie, ca astfel, sa nu mai repetam durerea din sufletele si trupurile a milioane de oameni omorati pentru simplul fapt ca existau.” Activitatea s-a incheiat cu emotie in sufletul elevilor, care, pentru cateva momente, au trait cu durerea de a purta un insemn distinctiv, care, in istorie, a reprezentat simbolul mortii unei rase considerate impure de catre germani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău