Taverna Heraldic, (fostul club AS, fosta terasă Ice Ady), este un alt loc din Ploiești unde se mănâncă bine. De fapt, aici porțiile și măncărurile au fost bine proporționate și asortate cam tot timpul. A diferit doar specificul.
Taverna a dat lovitura cu mâncărurile făcute ca la mama acasă. Eu am testat și vă pot recomanda ciorbele, indiferent că sunt de vițel, de cocoș sau de burtă, pastrama – excelentă, scărița – făcută pare-mi-se după o rețetă proprie, delicioasă, tocănița de vițel – o nebunie, murăturile, bureții, gratinatele – super bine preparate. Pofticios de felul meu am gustat de la prieteni din ciorba de fasole – o încântare, ceva de genul “jumări de pui” – la fel, o nebunie, zacuști, iahnii și alte șunculițe – toate pe gustul meu.
Deși unul dintre prieteni mi-a recomandat, cumva ca să mă conving și de faptul că oamenii chiar au în dotare, n-am gustat propunerile exotice din meniu, de genul pulpă de antilopă. Cum mi-au fost recomandate de un obișnuit al casei, n-am niciun motiv să cred că ele n-ar fi la fel de bine preparate însă…
Însă, aici apar micile mari probleme ale stabilimentului. Taverna Heraldic nu este o locație în care să ieși la masă dacă faci parte din următoarele categorii socio-profesionale:
– bugetar de genul profesor, funcționar public mic în grad, medic rezident, etc;
– angajat la privat cu venituri mici sau medii;
– liber profesionist de genul artist slab cotat, avocat stagiar, ziarist pârlit, etc;
De când le-a tăiat înțeleptul guvern Boc pensiile nesimțite, pensionarii sunt excluși din start. Este drept că am văzut și câteva astfel de cupluri în vizitele mele pe acolo, însă bătrâneii păreau a fi mai degrabă genul de rentier sau cu copii plecați pe afară, decât foști forjori la 1 Mai ieșiți la socializare în oraș.
Da, ați ghicit, despre prețuri este vorba. Ele sunt cu 20% – 25% peste prețurile din cârciumile cu ștaif din oraș, deci oarecum prohibitive pentru ploieșteanul obișnuit care în vremurile astea își mai dă câteva găuri la curea ca să-și țină burta bine lipită de șira spinării. Am înțeles că tocmai pentru fidelizare, pentru clienții vechi taverna a implementat un sistem de carduri cu discount însă, recunosc, nu m-a interesat produsul pentru că realmente nu intenționez să mă fidelizez acolo și iată de ce.
Deși prețurile sunt cum sunt, cârciuma nu duce lipsă de clienți. Asta o spune unul care a testat în repetate rânduri locul și produsele, și în cursul săptămânii, și în week-end. Paradoxal însă, în opinia mea unii dintre acești clienți sunt o problemă a locului și vă ofer două exemple.
În una dintre vizitele mele pe acolo, m-am așezat regulamentar alături de trei prieteni la o masă. În imediata noastră vecinătate, un cetățean supraponderal, plin de lanțuri, ghiuluri și cu un tricou Armani atât de bine mulat că vedeai cum i se sufocă părul de pe piept, se alinta cu trei fete, una mai șugubeață decât alta. Cu siguranță erau obișnuiți ai casei, după modul natural în care urlau și se pipăiau fără nici o jenă, deranjând cât se poate de vizibil restul clienților. Din schimbul de idei la care am asistat fără voia noastră, am dedus că el era un cetățean tare mulțumit de randamentul fetelor, mai ales al uneia brunețică și aparent minoră. Concluzia a pus-o unul dintre prietenii cu care eram la masă, fost sportiv de performanță: “dacă eram cu nevastă-mea, se lăsa sigur cu borș”.
Într-o altă zi a trebuit să mă duc la budă. Am intrat în hol și am făcut rapid cale întoarsă jenat de faptul că întrerupsesem o partidă încinsă de gigiuleli pe una dintre chiuvetele din hol. Cuplul era foarte asemănător personajelor din scena descrisă mai sus.
Concluzia, la Taverna Heraldic se mănâncă bine, chiar foarte bine. Poți înțelege chiar și politica de prețuri – în fond patronul vrea un anumit tip de clientelă – însă ce nu poți înțelege este larghețea cu care același patron acceptă în stabilimentul său manifestări de genul celor descrise mai sus. Mai ales în contextul în care este cât se poate de evident că îi produc prejudicii.
PS: Nota zece pentru personal și zece plus pentru bucătar/bucătari.
- Publicitate -
Taverna Heraldic, un loc în care mănânci bine și sigur te simți bine dacă ești voayeurist.
Data:
Cum ți se pare subiectul?
Sondaj Observatorul Prahovean
Provocarea Observatorul Prahovean
Doctor bun
- Publicitate -
Antreprenori de succes
- Publicitate -
- Publicitate -