WhatsApp Image 2017-09-23 at 14.14.00.jpeg

Câteva sute de persoane participă astăzi la festivalul Alfabetul Conviețuirii de la Ploiești, care are loc pe Bulevardul Castanilor.

Seria manifestărilor în cadrul festivalului Alfabetul Conviețuirii continuă  pe Bulevardul Independenței din Ploiești.

Astăzi, în cea de a doua zi a festivalului,  pe scena amplasată în apropiere de Statuia Vânătorilor din Ploiești au urcat diverse ansambluri artistice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ansamblul Artistic Olympos din Galați a oferit un adevărat spectacol, spre bucuria ploieștenilor care au luat parte la festival și care s-au familiarizat astfel cu muzica și dansurile grecești.

Aflat la ediția a V-a, festivalul de la Ploiești, o initțativa a deputatului Dragoş Gabriel Zisopol, președintele Uniunii Elene, în parteneriat cu Primăria Ploiești, a reușit să prezinte tradiții și obiceiuri din Grecia, Albania, Bulgaria, Italia, Germania, Turcia, Rusia, Albania, Germania, Ungaria, dar și Polonia, fiind prezente numeroase ansambluri reprezentative.

Festivalul va continua și după amiază, de la ora 17.00, când pe scenă vor urca ansamblurile Palucenka, Vesna, Enzian, Sf. Sava, Vartavar, Fidanlar Delikanlilar, Solonczanka, Bosilce, Holubok, Cerovina, Mini-Qaradeniz, Hara, iar seara, de la ora 20.30 va avea loc un concert al formației Mahala Rai Banda.

Tot pe Bulevardul Castanilor, ploieștenii pot cumpăra și admira produse tradiționale, respectiv obiecte confecționate manual, dar se pot bucura și de preparate tradiționale.

Cozonaci umpluți cu cremă de ciocolată sau cu fructe și înghețată, vată pe băț, popcorn, langos cu burger, gogoși cu fructe de pădure, ruladă cu nucă de cocos, clătite cu gutui sau pepene galben, sucuri speciale din fructe, plăcintă cu brânză, dar si mâncăruri tradiționale românești pot fi cumpărate de la standurile care au fost amplasate pe Bulevardul Castanilor.

Galerie FOTO

WhatsApp Image 2017-09-23 at 13.59.41.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-23 at 14.00.14.jpeg

WhatsApp Image 2017-09-23 at 14.01.22.jpeg


Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Protest antiguvernamental, diseară, la Ploiești

Nemulțumiți de modificarea codurilor penale, ploieștenii vor ieși diseară în stradă. Pe Facebook a apărut deja o invitație la protest, lansată pentru orele 18.00, cu punct de întâlnire în fața...

Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Festival Turcesc în week-end la Ploiești

Între 22-24 iunie, în Parcarea Griviței (vis-a-vis de Omnia), pentru toţi iubitorii de artă, cultură și preparate orientale, se desfăşoară ”Anatolian Food Festival” sau Festivalul Turcesc după cum a...

Eveniment
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Accident în Ploiești. O persoană rănită

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane s-a produs marți seară în zona de Nord a Ploieștiului, la intersecția străzilor Găgeni și Cameliei.  Potrivit primelor cercetări efectuate de...