De câteva săptămâni vânez prima greșeală a bucătarului de la Prestij, locația de lângă statuia lui Radu Stanian. Ciorbiță de văcuță, perișoare, burtică, afumăturică și ce-i mai trece lui prin cap… Supiță de puișor, gălușcuțe, legumițe și alte nebunii fără borș sau alte acrituri…. Porci și pui făcuți în toate felurile… Legume gratinate, fierte, crude… Și vita. Da, vita! Cel mai bine pregătită vită pe care o poți mânca în Ploiești. Iar lucrul ăsta vi-l spune unul care n-a ratat specialitatea casei la niciuna din cârciumile de le kilometrul 6 până la Azuga.
Așadar, mă tot bătea la cap un prieten să mergem să mergem să mâncăm de prânz în oraș. Cum n-aveam formată încă această obișnuință, l-am trimis la plimbare de fiecare dată. La un moment dat, sub imboldurile glicemiei care-mi scăzuse sub cota de avarie, am cedat. Mi-a propus Prestij ca primă destinație pentru că “au ăștia un meniu al zilei de cazi pe spate”. Eu când aud de superoferte, mai ales la mâncare, am mari rețineri, dar cum amicu’ mai fusese în stabilimentul cu pricina și îl știam om serios, am mers pe mâna lui.
Prestij nefiind o locație pe care să o frecventez regulat – mai intrasem acolo de două sau trei ori – primul lucru care m-a frapat a fost politețea personalului. Surprinzător, am fost preluat chiar de la intrare cu un “bună ziua” atât de familiar spus că m-am uitat în jur să văd dacă nu cumva domnișoara îl saluta pe vreun obișnuit al locului. Neobișnuit cu un astfel de tratament, i-am răspuns timid și m-am dus glonț la masa amicului care ajunsese înaintea mea.
Am comandat meniul zilei – 19 lei – ciorbă de văcuță și vită stroganoff. O nebunie, după cum v-am spus la început. Nu mai intru în detalii despre modul ireproșabil în care am fost servit. Cert este că a fost una dintre cele mai bine mese pe care le-am mâncat în oraș în ultimele luni bune. Și un amănunt important: doi oameni hămesiți am mâncat pe săturate cu în jur de 55 de lei, cu bacșișul ospătarului cu tot.
Așa cum vă spuneam, din momentul ăla am devenit dependent de produsele bucătarului de la Prestij. Ciorbiță de văcuță, perișoare, burtică, afumăturică și ce-i mai trece lui prin cap… Supiță de puișor, gălușcuțe, legumițe și alte nebunii fără borș sau alte acrituri…. Porci și pui făcuți în toate felurile… Legume gratinate, fierte, crude… Și vita. Da, vita! Cel mai bine pregătită vită pe care o poți mânca în Ploiești.
Și tot de atunci îi pândesc prima greșeală. Până azi nu l-am prins în pe picior greșit, așa că dacă vreți să mâncați ieftin și excelent într-un mediu rafinat, vă recomand călduros meniul zilei de la Prestij, locația de lângă statuia lui Radu Stanian. Poftă bună.
- Publicitate -
Am devenit dependent de meniul zilei de la Prestij
Data:
Cum ți se pare subiectul?
Sondaj Observatorul Prahovean
Provocarea Observatorul Prahovean
Doctor bun
- Publicitate -
Antreprenori de succes
- Publicitate -
- Publicitate -