isarescu-foto-timi-slicaru.oyi83hmpf5.jpg

Nebunia pensionărilor dublate de reangajări pentru dublarea veniturilor, nu a rămas fără ecou în rândul multor personaje de rang înalt, care ar fi putut avea asemenea beneficii, dar susţin că au avut şi bun-simţ pentru a nu profita. 

 

 "În august fac 46 de ani de activitate. Am început în 1971. La vârsta de pensionare, orice salariat al BNR primeşte o sumă. Aşa a hotărât Consiliul de Administraţie, să conduc această instituţie care nu este, repet, o instituţie bugetară. Această instituţie nu ia un leu din bugetul Statului ci dimpotrivă, dă 80% din profit. Până acum nu am luat nicio pensie, că mi s-a părut de bun simţ să nu iau simultan şi pensie şi salariu. Dar dacă văd că mă stimulaţi, o sa-mi depun dosarul de pensionare", a spus marţi Guvernatorul BNR, ca reacţie la declaraţia senatorului Daniel Zamfir, care a afirmat la Antena 3, că Isărescu a luat 120.000 de euro indemnizaţie de pensionare.

Potrivit normelor interne ale Băncii Naţionale, "la încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariaţii Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizaţie de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiţia ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de munca".

Salariul lunar al lui Mugur Isărescu este de 55.417 de lei, fiind compus din salariul net de 39.005 lei şi indemnizaţia de 16.412 lei, pentru că este membru al Consiliului de Administraţie.

 

 

Național
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cum se vor modifica salariile de la 1 ianuarie 2018

De la 1 ianuarie, Guvernul schimbă filosofia fiscală pe piața muncii. Astfel, contribuțiile sociale trec exclusiv în sarcina angajaților, iar firmele vor plăti doar „taxa de solidaritate” de 2%. Salariile...