vouchere_de_vacanta.jpg

Ultimul termen avansat de ministrul Educației pentru distribuirea voucherelor de vacanță pentru cadrele didactice depășește cu mult data de 1 iulie 2017 din programul de guvernare al PSD.

 

Ministrul Pop a recunoscut la România TV că anul acesta nu au fost alocate fonduri pentru voucherele de vacanţă şi că se aştepta acest lucru la rectificarea bugetară, acestea urmând să fie distribuite până îîn noiembrie 2018!

"În conformitate cu legea, toţi angajaţii din sistemul de învăţământ vor primi voucherele de vacanţă. Nu mai avem în momentul de faţă discuţii că nu doreşte Ministerul Educaţiei să nu acorde voucherele de vacanţă. Termenul de acordare al acestor vouchere este până la finalul lunii noiembrie, anul viitor. În cele 6 luni din anul acesta şi în cele 11 luni din anul viitor se acordă vouchere de vacanţă pentru prima dată în sistemul de învăţământ. După rectificare, s-ar putea să existe unităţi administrativ teritoriale care vor acorda vouchere pentru învăţământul preuniversitar. Important este ca până anul viitor toţi colegii mei din învăţământ să primească aceste vouchere. Nu există nicio problemă din punctul acesta decât al zilei sau al lunii în care se vor acorda. Ele sunt valabile un an de zile de la data acordării", a declarat la România TV Liviu Pop, ministrul Educaţiei.

Profesorii, ca de altfel toți bugetarii, așteptau voucherele de vacanță începând de la 1 iulie, însă acest termen din programul de guvernare al PSD nu a mai fost respectat.