totpal-daily-news34.jpg

Fie că au luat BAC-ul, fie că nu, astăzi este ultima zi în care absolvenţii de liceu pot depune actele pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj.

 

ANOFM informează că 25 iulie este ultima zi în care absolvenţii de liceu din promoţia 2017 se pot înregistra în evidenţele Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru ca, ulterior, să poată beneficia de indemnizaţie de şomaj. Aceasta se acordă la cerere pe o perioadă de 6 luni, în cuantum de 250 de lei pe lună, indiferent dacă a fost promovat sau nu examenul de bacalaureat.

Conform Legii 76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru şomaj, persoanele care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrate la structurile ANOFM din localitatea de domiciliu/reşedinţă pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă nu urmează o formă de învăţământ şi nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare - 500 de lei.

În cazul depăşirii termenului de 60 de zile de la terminarea studiilor, absolvenţii au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de serviciile oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, dar pierd dreptul la indemnizaţie de şomaj.

 

 

Locuri de Muncă
  • Luni, 15 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Schimbări majore la acordarea șomajului

Absolvenţii care, la data solicitării şomajului, au fost admişi sau urmează cursurile urnei forme de învăţământ nu vor beneficia de indemnizaţie de şomaj, după intrarea în vigoare a unor modificări...