doze-vaccin-prahova.jpg

În plin focar de rujeolă la nivel național, Prahova a primit în sfârșit dozele de vaccin necesare, după ce luna trecută în tot județul exista o criză la acest capitol. 

 

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat că au fost distribuite medicilor de familie 9.320 de doze de vaccin ROR, precizând că „vaccinarea împotriva rujeolei este singura metodă eficientă de control a evoluției epidemiei”.

De la începutul anului în Prahova au fost înregistrate opt cazuri de rujeolă. La nivel național însă situația este tragică, mai mulți copii pierzându-și viața din cauza bolii.

Citește și: Criză în Prahova! 22 de doze de vaccin antitetanos la medicii de familie, față de peste 5.700 necesare

 

„La nivel național se derulează acțiuni de vaccinare ROR (vaccin împotriva rujeolei - rubeolei - oreionului) pentru următoarele categorii de copii: toți copiii între 9 luni și 9 ani care nu au nicio doză ROR și copiii între 5 ani și 9 ani care au o singură doză ROR”, a anunțat DSP Prahova.

„Solicităm tuturor părinților care au copii să se prezinte  la medicul de familie cât mai urgent posibil după ce sunt anunțați, pentru vaccinarea ROR a copiilor din categoriile menționate”, este apelul lansat de Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Boala se manifestă prin febră înaltă, conjunctivită (aspect de „copil plâns”), rinoree, tuse, erupție (pete catifelate roze pe față, ulterior trunchi și membre), a mai explicat DSP Prahova.

 

Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății au lansat o campanie de vaccinare după ce numărul cazurilor de rujeolă a depășit, de la începutul anului, 7.600, iar până în luna iunie s-au înregistrat 31 de decese.

 

Social
  • Joi, 18 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Triaj epidemiologic în şcolile din Prahova

Reluarea orelor de curs a început cu un nou triaj epidemiologic la nivelul școlilor din Prahova, pentru evitarea răspândirii unor boli. ”Triajul epidemiologic are loc la nivelul tuturor școlilor din...

Social
  • Luni, 15 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Noi cazuri de rujeolă în Prahova

De la începutul anului și până în Prezent, în Prahova au fost confirmate 28 de cazuri de rujeolă. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, 22 de cazuri au apărut numai săptămâna trecută, Prahova fiind...