primaria-ploiesti.jpg

Pentru prima dată de la apariția crizei de la Transport Călători Expres (TCE) Ploiești, oficiali ai societății vorbesc despre ”rezolvarea problemei”. Soluția ar fi venit chiar de la directorul Direcției Economice a primăriei Ploiești, Nicoleta Crăciunoiu, cea care a refuzat în mod constant să-și asume soluțiile propuse de conducerea societății sau consilieri locali, considerându-le ilegale.

 

De remarcat faptul că la ultima ședință a consiliului local, atât Nicoleta Crăciunoiu cât și Anabelle Măntoiu, secretarul primăriei Ploiești, au refuzat să-și asume trei dintre cele patru proiecte puse pe ordinea de zi, inclusiv o variantă de buget a TCE, pe motiv că sunt ilegale. Poziția celor două a generat reacții aproape isterice din partea unora dintre consilierii locali, care le-au acuzat că ”se opun dezvoltării orașului”.

În replică, cele două funcționare au subliniat că nu-și vor asuma niciodată, cu niciun risc și indiferent de presiuni, decizii pe care le consideră ilegale. Faptul că la scurt timp după ședință apar informații despre rezolvarea ”legală” a crizei TCE arată că, în premieră, directorul societății, Nicolae Alexandri, și directorul direcției economice a primăriei, Nicoleta Crăciunoiu, au reușit să ajungă la un consens.

”Într-adevăr, este pentru prima dată când am ajuns la o soluție de compromis cu Direcția Economică. Încercăm să rezolvăm această situație de multă vreme. Mă bucur să constat că și cei de acolo au înțeles că suntem în aceeași barcă prestăm un serviciu de interes public pentru ploieșteni. Sper ca lucrurile să se rezolve în viitoarea ședință de Consiliu Local”, ne-a declarat Nicolae Alexandri, directorul TCE Ploiești.