prahova-zona-deal-munte-instabilitate-atmosferica.jpg

Timp de două zile, începând de sâmbătă, de la ora 14.00, Prahova este vizată de noi fenomene meteorologice, în special în zona de deal și de munte. Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

 

Informarea meteo este valabilă începând de astăzi de la ora 14.00 până luni 17 iulie, ora 03. „În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și pe spații restrânse 35...40 l/mp”, a anunțat ANM.

Potrivit meteorologilor, „în a doua parte a zilei de sâmbătă, 15 iulie și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică astfel de fenomene vor fi frecvente în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte și se vor semnala local în restul teritoriului. Duminică, 16 iulie, temporar va ploua, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi răcoroasă”.