Realitatea.net a făcut un top al alimentelor care pot fi falsificate de Paşte, perioadă în care vânzările cresc spectaculos.
Esenţială pentru pregătirea mâncărurilor, carnea tocată este cel mai frecvent şi cel mai uşor de falsificat, spun specialiştii. La fel şi carnea de mici sau mezelurile, în care anumite ingrediente importante sunt înlocuite cu unele de evitat: grăsime, şorici sau tendoane. Mai periculos, pot fi adăugaţi aditivi pentru culoare şi aromă, soia sau făină pentru consistenţă şi sare sau condimente în exces pentru mascarea alterării. Sfatul specialistului: cumpăraţi mai degrabă carne porţionată.
Dacă vă place laptele cumpărat din piaţă de la ţărani, ar fi bine totuşi să vă gândiţi de două ori. Acesta poate conţine o sumedenie de substanţe nocive, de la apă la margarină, untură de porc, făină de grâu sau chiar aracet. Cel mai sigur lapte este cel ambalat, spun specialiştii.
Cui îi cade greu la stomac mielul de Paşte şi preferă ceva uşor, precum peştele, trebuie să fie atent atunci când cumpără peşte scump. De multe ori, comercianţii vând specii ieftine ca fiind, de exemplu, somon sălbatic.
Tot pe lista alimentelor uşor de falsificat se află uleiul de măsline, adesea amestecat cu ulei de soia şi mierea, multiplicată cu sirop de glucoză industrială, care îi scade din valoarea nutriţională. Sursa: realitatea.net
- Publicitate -
Ştii ce cumperi? Topul alimentelor falsificate de Paşte
Data:
Cum ți se pare subiectul?
Sondaj Observatorul Prahovean
Provocarea Observatorul Prahovean
Doctor bun
- Publicitate -
Antreprenori de succes
- Publicitate -
- Publicitate -