serviciul-ambulanta-prahova-canicula.jpg

Evitați pe cât se poate expunerea la soare, între orele 11.00 - 18.00, este sfatul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Prahova, care au lansat și un set de recomandări pentru perioada de caniculă.

Prahova nu este ocolită de valul temperaturilor caniculare. Meteorologii au emis o informare potrivit căreia, începând de astăzi, până luni, mercurul în termometre poate ajunge la 37 de grade Celsius. 

„În primul rând trebuie să se evite pe cât posibil expunerea la soare, între orele 11.00 - 18.00. În cazul în care activitatea se desfășoară afară din clădire, trebuie purtate haine lejere, din fibră naturală. Capul trebuie protejat cu pălării, iar în cazul în care locul de muncă nu este prevăzut cu sisteme de aer condiționat se recomandă ca 2-3 ore să fie petrecute în spații dotate cu sisteme de aer condiționat. Se recomandă consumul zilnic a 1,5 - 2 litri cu apă. Nu se recomandă consumul de alcool, precum și consumul ridicat de băuturi pe bază de cofeină”, sunt o parte dintre sfaturile dr. Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Cum putem limita creșterea temperaturilor în locuință

Pe lista regulilor simple pentru a evita creșterea temperaturilor în locuință se află închiderea ferestrelor și acoperirea acestora cu draperii sau jaluzele. „Stingeți sau scădeți intensitatea luminii artificiale și închideți orice aparat electro-casnic de care nu aveți nevoie”, se arată în lista recomandărilor SAJ Prahova. Totodată, spațiile trebuie dotate cu sisteme de aer condiționat, „Aparatele de aer condiționat trebuie să fie reglate astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală”, este o altă recomandare a SAJ Prahova.

Recomandări pentru angajatori

Pentru evitarea unor probleme la locul de muncă cauzate de temperaturile caniculare se recomandă „reducerea intensității și ritmului de muncă, asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale, respectiv 2 - 4 litri de apă/persoană, asigurarea echipamentului de protecție adecvat, asigurarea unor locuri cu dușuri”.

 

 

Național
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Iarna 2017-2018 va fi una a extremelor

După o vară şi un început de toamnă în care nu au lipsit perioadele cu fenomene extreme, meteorologii prevăd o iarnă care va aduce atât zile deosebit de calde, mai ales în sudul şi sud-estul ţării,...