pascale.jpg

Vasile Pascale, ploieșteanul care și-a ucis iubita pe strada Poligonului în vara anului trecut, a rămas cu sentința de 16 ani primită inițial pentru crimă.

 

Instanța i-a respins apelul făcut la prima decizie, așa că bărbatul va rămâne în  pușcărie până în anul 2032.

El a fost obligat și la plata sumei de 100.000 de lei drept daune morale pentru fiul victimei.

Deși Vasile Pascale  nu a recunoscut că a omorât-o pe femeie, procurorii au reușit să strângă suficient de multe probe pentru a dovedi contrariul.

 

În primul rând Pascale a fost trădat de conversațiile pe care le-a avut cu victima atât pe facebook, cât și pe telefonul mobil. Surse apropiate anchetei susțin că cei doi aveau o relație de ceva vreme, se mai întâlniseră tot în Ploiești și tot în locul unde săptămâna trecută a fost descoperit cadavrul femeii.   Din discuțiile pe care le-au purtat pe facebook, reiese că Tatiana ar fi intenționat să renunțe la această relație, iar motivul este cât se poate de natural. Femeia se săturase să fie invitată la o partidă de amor în boscheții de la marginea Ploieștiului.

A făcut greșeala să cedeze insistențelor lui Pascale care îi promisese că, cu proxima ocazie, vor merge la o pensiune și a acceptat să se întâlnească din nou cu el. Faptul că există un mesaj în care Pascale spune că „data viitoare mergem la o pensiune", i-a determinat pe anchetatori să creadă că cei doi se întâlniseră și cu alte ocazii. Prin urmare Tatiana îi mai dă o șansă amantului ei și se întâlnește cu el în data de 3 august, la orele prânzului. Culmea este că Pascale și-a dus iubita tot pe strada Poligonului, pe câmpul unde erau feriți de ochii curioși de vegetația abundentă din zonă. Acolo ar fi avut loc o discuție aprinsă între cei doi, care a degenerat și așa s-a ajuns la crimă.  

În motivarea instanței sunt reținute următoarele aspecte: „la data de 3.08.2016, în jurul orelor 12.00, inculpatul s-a întâlnit cu victima T.T., în apropierea străzii Laboratorului din Municipiul Ploiești, mergând cu aceasta pe un teren viran din zonă, acoperit cu vegetație deasă, unde a lovit-o de mai multe ori în zona feței și i-a suprimat viața cu un ciob de sticlă, prin provocarea unei plăgi tăiate în regiunea cervicală stânga."  

 

După săvârșirea faptei, Pascale a plecat la București unde s-a întâlnit cu prietena sa "oficială". Pleacă împreună cu aceasta într-o vacanță la mare, la Mamaia, de unde, așa cum am mai spus, postează pe facebook fotografii de pe plajă. În nebunia lui, Pascale face greșeală după greșeală. Păstrează hainele cu care a fost îmbrăcat atunci când se presupune că a săvârșit fapta, susțin surse judiciare. Prietena sa cu care a ajuns la Mamaia, martoră acum în dosar, a declarat procurorilor că I s-a părut ciudat că bărbatul, imediat ce s-a întors de la plajă, a intrat în baie unde s-a apucat să spele, cu o perie de covoare, o pereche de bermude de blugi, o pereche de adidași roșu cu negru și un tricou negru. Martora susține că i s-a părut ciudat acest lucru pentru că Pascale nu obișnuia să-și spele singur hainele.  

Mai mult, în momentul în care a fost prins pe autostrada A2, în noaptea de 9 spre 10 august, anchetatorii au găsit în bagajul bărbatului un portofel despre care surse judiciare susțin că ar fi chiar al victimei, iar în portofel a fost găsit și un card de fidelitate Billa care, de asemenea, aparținea victimei. Aceleași surse spun că pe geanta suspectului au fost identificate pete de culoare roșiatică.  
Citește continuarea aici Greșelile lui Pascale: A plecat la mare cu hainele pline de sânge 

 

În primul rând Pascale a fost trădat de conversațiile pe care le-a avut cu victima atât pe facebook, cât și pe telefonul mobil. Surse apropiate anchetei susțin că cei doi aveau o relație de ceva vreme, se mai întâlniseră tot în Ploiești și tot în locul unde săptămâna trecută a fost descoperit cadavrul femeii.   Din discuțiile pe care le-au purtat pe facebook, reiese că Tatiana ar fi intenționat să renunțe la această relație, iar motivul este cât se poate de natural. Femeia se săturase să fie invitată la o partidă de amor în boscheții de la marginea Ploieștiului. A făcut greșeala să cedeze insistențelor lui Pascale care îi promisese că, cu proxima ocazie, vor merge la o pensiune și a acceptat să se întâlnească din nou cu el. Faptul că există un mesaj în care Pascale spune că „data viitoare mergem la o pensiune", i-a determinat pe anchetatori să creadă că cei doi se întâlniseră și cu alte ocazii. Prin urmare Tatiana îi mai dă o șansă amantului ei și se întâlnește cu el în data de 3 august, la orele prânzului. Culmea este că Pascale și-a dus iubita tot pe strada Poligonului, pe câmpul unde erau feriți de ochii curioși de vegetația abundentă din zonă. Acolo ar fi avut loc o discuție aprinsă între cei doi, care a degenerat și așa s-a ajuns la crimă.   În motivarea instanței sunt reținute următoarele aspecte: „la data de 3.08.2016, în jurul orelor 12.00, inculpatul s-a întâlnit cu victima T.T., în apropierea străzii Laboratorului din Municipiul Ploiești, mergând cu aceasta pe un teren viran din zonă, acoperit cu vegetație deasă, unde a lovit-o de mai multe ori în zona feței și i-a suprimat viața cu un ciob de sticlă, prin provocarea unei plăgi tăiate în regiunea cervicală stânga."   După săvârșirea faptei, Pascale a plecat la București unde s-a întâlnit cu prietena sa "oficială". Pleacă împreună cu aceasta într-o vacanță la mare, la Mamaia, de unde, așa cum am mai spus, postează pe facebook fotografii de pe plajă. În nebunia lui, Pascale face greșeală după greșeală. Păstrează hainele cu care a fost îmbrăcat atunci când se presupune că a săvârșit fapta, susțin surse judiciare. Prietena sa cu care a ajuns la Mamaia, martoră acum în dosar, a declarat procurorilor că I s-a părut ciudat că bărbatul, imediat ce s-a întors de la plajă, a intrat în baie unde s-a apucat să spele, cu o perie de covoare, o pereche de bermude de blugi, o pereche de adidași roșu cu negru și un tricou negru. Martora susține că i s-a părut ciudat acest lucru pentru că Pascale nu obișnuia să-și spele singur hainele.   Mai mult, în momentul în care a fost prins pe autostrada A2, în noaptea de 9 spre 10 august, anchetatorii au găsit în bagajul bărbatului un portofel despre care surse judiciare susțin că ar fi chiar al victimei, iar în portofel a fost găsit și un card de fidelitate Billa care, de asemenea, aparținea victimei. Aceleași surse spun că pe geanta suspectului au fost identificate pete de culoare roșiatică.  

Observatorul Prahovean: http://www.observatorulph.ro/exclusiv/69336-greselile-lui-pascale-a-plecat-la-mare-cu-hainele-pline-de-sange
EXCLUSIV | Stiri din Ploiesti Prahova - www.observatorulph.ro
© Stiri din Ploiesti Prahova - www.observatorulph.ro