grevaprofesorilor_4_b.jpg

In judetul Prahova , aproape 80 la suta dintre profesorii afiliati celui mai mare sindicat din invatamantul prahovean au semnat pentru declansarea grevei generale.

 

"Pana saptamana trecuta, joi, la ora 15.00, am avut termen pentru strangerea optiunilor din teritoriu, un termen foarte scurt. Am strans pana joi, la ora 15.00, semnaturi de la 79,6 la suta dintre membrii nostri de sindicat", declarat duminica pentru News.ro liderul Sindicatului "Scoala Prahovei", afiliat FSLI, Ionut Duta.

El a precizat ca, la momentul la care au fost stranse semnaturile, liderii de sindicat le-au explicat profesorilor ca un eventual conflict de munca va fi declansat doar in cazul n care la nivel national se vor aduna semnaturi de la 50 la suta plus unu dintre sindicalisti.

"Dupa ce am raportat joi seara la FSLI , FSLI a trimis un comunicat intern, catre noi si ne-a anuntat ca procentul (semnaturilor adunate - n.r.) este undeva intre 44 si 45 la suta. In aceasta situatie, la cererea unor sindicate din teritoriu a fost prelungit termenul, intrucat timpul a fost scurt si unele sindicate nu au primit raspunsul din toate unitatile de invatamant", a mai spus Duta.

Strangerea semnaturilor la nivel national s-a prelungit pana duminica.

Ionut Duta a mai declarat ca sindicalistii se asteapta ca Ministerul Educatiei sa atace in instanta legalitatea conflictului de munca, daca acesta va fi declansat, dar ca sindicalistii sunt pregatiti sa mearga in instanta cu listele de semnaturi.

"Urmatoarea problema pe care o avem este ca daca noi vom declara ca avem procentul realizat, sigur Ministerul Invatamantului va contesta la Inalta Curte legalitatea grevei. Suntem pregatiti si pentru acest lucru, FSLI va merge cu dovada ca avem procentul si cu tabelele fizice daca Inalta Curte va cere acest lucru", a mai spus Duta.

In judetul Prahova, sindicatul "Scoala Prahovei" afilat FSLI are aproximativ 8.000 de membri.
sursa: hotnews.ro

 

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elev dat afară de la ore din cauza părului lung

Elevi daţi afară de la ore pentru că au părul lung. S-a întâmplat la un liceu teologic din Cluj-Napoca, unde mai mulţi băieţi au fost trimişi acasă pentru că nu aveau o frizură adecvată. Problema a...