fara_tutun_1___1_.jpg

Ziua Mondială fără Tutun este marcată în fiecare an în data de 31 Mai printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

 

Mesajul promovat de Organizația Mondială a Sănătății în acest an este „Tutunul, o amenințare globală în calea dezvoltării”

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin intermediul centrelor sale de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, foloseşte acest prilej pentru a derula, la nivel naţional, activităţi de informare-sensibilizare-conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Totodată, Ziua Mondială fără Tutun din acest an oferă Agenţiei Naţionale Antidrog ocazia de a informa populația cu privire la riscurile privind sănătatea și alte riscuri asociate consumului de tutun (în toate formele sale) și militând pentru politici eficiente, care să reducă consumul.

 

La nivelul județului Prahova, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog vor organiza, în perioada 30 mai – 1 iunie 2017, activități de informare și sensibilizare în unități de învățământ gimnazial și liceal, precum și în centre de plasament și în mediul penitenciar din județ.

În data de 31 mai 2017, în zona centrală a Municipiului Ploiești (Palatul Administrativ al muncipiului, Palatul Culturii etc.), începând cu ora 11.00, va avea loc o activitate stradală de distribuire a materialelor informative specifice, la care vor participa reprezentanți ai Poliției Locale Ploiești, instituții publice partenere, dar și voluntarii antidrog din județ.

Tot în data de 31 mai 2017, același eveniment va fi marcat la nivelul unităților de învățământ CN „Nicolae Iorga”- Vălenii de Munte și CN „Nicolae Grigorescu”- Câmpina, prin implicarea elevilor voluntari în activități interactive de prevenire a consumului de tutun.

 

sursa: CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ȘI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA