sgu_pl.jpg

Recunosc că, atunci când vine vorba de declarațiile sau explicațiile directorilor instituțiilor subordonate din Primăria Ploiești, am dubii în ceea ce privește corectitudinea lor. M-am convins, deși nu mai era nevoie, că cel puțin atunci când vine vorba de SGU am toate motivele. Iată, pe scurt, faptele:

 

UPDATE Punct de vedere al conducerii SGU: ”Pe site-ul municipalitatii este postat un proiect de hotarare care modifica si completeaza HCL nr.214/2015, in urma aprobarii actelor normative care reglementeaza activitatea de ridicare, activitate suspendata pentru o perioada, ca urmare a deciziei ICCJ din luna mai 2015. Pana la momentul dezbaterii si aprobarii proiectului respectiv, acesta nu poate fi aplicat, actul normativ care reglementeaza, in prezent ,activitatea de blocare a autovehiculelor, fiind HCL nr.214/2015”.

Cititorii observatorulph.ro încep să trimită poze ale unor șoferi nesimțiți care parchează nu doar pe trotuar sau spații verzi, ci pur și simplu pe trecerile de pietoni!

Un astfel de ”exemplar” aici: Pericol de accidente în fața unei școli din Ploiești. Un șofer a parcat pe trecerea de pietoni

 

Solicităm un punct de vedere conducerii SGU Ploiești pentru lipsa blocării roților mașinilor parcate pe trecerile de pietoni.

Răspunsul este fabulos: ”În urma solicitării dvs., înregistrată cu nr. 6160/6.04.2017 la societatea noastră, vă comunicăm faptul că, în conformitate cu art.5(1) din Anexa nr.1 a HCL nr.214/2015, în textul acesteia nu este prevăzută măsura blocării autovehiculelor parcate neregulamentar pe trecerea de pietoni. Precizăm că aceasta hotărâre reglementează activitatea de blocare a autovehiculelor de către angajații societății noastre”.

Pentru că o informație se verifică din două surse, cerem și punctul de vedere al Primăriei Ploiești. Care vine, e adevărat cu întârziere, dar îl face mincinos, ”cu manta”, pe directorul SGU Ploiești, Constantin Donald: ”oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor pe trecerile de pietoni reprezintă una din situațiile în care ocupă ilegal drumurile/domeniul public sau privat” (vezi la finalul textului documentul original). 

 

Cu alte cuvinte, mașinile parcate pe trecerile de pietoni pot fi blocate de angajații SGU. Există, poate, și o explicație: șmecherii nu pot fi sancționați.

Ca în acest caz: Cum blochează SGU doar "fraierii" - păţania unei şoferiţe

 img-511155730-0001-page-001.jpg