cristi si lili.jpg

Obosiți, dar plini de satisfacția că am adus, în felul nostru, Lumina și bucuria în zeci de suflete. Campania „Iepurașul vine Pentru Tine!“, ediția a II-a, ne-a scos în cale oameni noi cărora le-am prezentat povestea și le-am întins o mână de ajutor, dar și „întăriri“ în ceea ce privește persoanele care au fost impresionate de cazurile expuse de noi și care au dorit să se implice.

 

Astfel, am reușit într-o perioadă record, de numai o zi, să rezolvăm situația critică în care am găsit-o pe Valeria Stoican, o bătrână de 80 de ani, din zona Turnătorie, Câmpina, care mânca pe pervaz, dormea pe un pat improvizat pe niște scaune și se învelea cu preșurile pentru a supraviețui frigului din garsonieră. Din acel moment, viața bătrânei s-a schimbat. Un pat adecvat cu așternuturi și lenjerii noi, o masă, alte piese de mobilier în care să-și pună lucrurile înșirate lângă pereți, mașină de spălat, convector, haine, produse alimentare și un pervaz plin cu flori i-au fost asigurate Valeriei Stoican de către oamenii care au fost impresionați de către povara grea a bătrâneții.

 Bătrânețe, haine grele! Povestea unei femei de 80 de ani răpusă de sărăcie

Un alt caz care nu i-a lăsat indiferenți pe membrii Grupului „Pentru tine!“, din ce în ce mai mulți, a fost cel al Ralucăi Patricia Tudorache, din Sinaia, care la numai 13 ani, suferă de o formă severă de scolioză toraco-lombară. Colegii de școală, de la „George Enescu“, dar și cei mai mari, de la Colegiul „Mihail Cantacuzino“, s-au mobilizat și au strâns aproape o mie de euro care să-i fie de folos la intervenția chirugicală de la sfârșitul lunii aprilie. O donatoare din Câmpina i-a asigurat materialele necesare pentru amenajarea unei băi, mai puțin cada…elementul de care copila va avea cea mai mare nevoie, după operație, pentru igiena zilnică. A primit, de asemenea, patul cu salteaua ortopedică. Alții i-au donat haine, jucării, rechizite, cărți, dar și un manual de japoneză, ținând cont de pasiunea fetei pentru limba și civilizația niponilor. Mai are nevoie însă de bani pentru operație și tratamente.

 

Elevii din Sinaia au strâns bani pentru eleva care trăiește în corset

De departe, însă, cel mai spectaculos moment a fost cel în care  26 de elevi de clasa a IV-a de la Școala Generală „B.P. Hasdeu“ au pus piatra de temelie a unei case din Comarnic. Impresionați de drama Mariei Radea, a fiicei și nepoatei ei, rămase fără locuință, mistuită de incendiu în decembrie, anul trecut, copiii au confecționat brelocuri și brățări pe care le-au vândut, iar din banii adunați, o mie de lei, au cumpărat materiale de construcție. Este drept, au mai fost și alți donatori care au contribuit la achiziționarea celor necesare pentru ridicarea unei camere. Momentul în care Maria Radea s-a trezit cu materialele de construcție și cu o clasă întreagă în curte a fost unul care a lăsat-o fără cuvinte… Imediat cum au citit despre gestul celor mici, ne-au contactat și alte persoane care au dorit să contribuie la ridicarea noii case. Iar copiii, coordonați de învățătoarea Alina Bârsan, sunt hotărâți să nu renunțe până nu vor vedea imobilul gata. Au început deja să adune bani pentru geamuri, scândură, tablă. Îi puteți ajuta și voi, cumpărându-le brățările confecționate cu mult drag și într-un scop nobil.

Copiii de la centrele de plasament din Secăria și Câmpina (de pe Muscel), oamenii fără adăpost din Ploiești, câțiva micuți cu nevoi speciale de la o grădiniță din Breaza, alți câțiva preșcolari, dar și școlari din familii sărace sau aflate într-un moment critic al vieții au fost vizitați de Iepurașul grupului „Pentru tine!“, cu haine, rechizite, jucării, dulciuri, alimente, produse de igienă, iar la câteva familii au ajuns televizoare, calculatoare și piese de mobilier.

 

Lecție de viață! Elevii câmpineni reconstruiesc o casă mistuită de incendiu

În total, au fost, din nou, peste o sută de persoane cărora am reușit să le facem Sărbătorile mai frumoase, mai bogate, mai pline de speranță.

Mergem mai departe! Acești oameni au nevoie de noi și afara Crăciunului și Paștelui. Nu sunt singurii cărora le putem fi de ajutor. Vă vom prezenta noi cazuri, unde ne dorim ca mobilizarea să fie, cel puțin, ca până acum. Sperăm că i-am convins prin acțiunile noastre și pe cei care au fost și sunt cu ochii pe noi, urmărindu-ne activitatea, că suntem un grup care facem bine când, cum și cu ce putem, că prezentarea poveștilor este una cât se poate de reală, că facem un pas în spate atunci când constatăm că avem de-a face cu povești și oameni falși…

 

Cei care vor să se alăture demersurilor noastre ne pot găsi pe facebook, pe Grupul Pentru Tine!, acolo unde sunt prezentate poveștile, dar și fiecare pas al acțiunilor noastre și, de asemenea, îl pot contacta pe Cristi Minculescu, la 0726279537.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, de la sponsori, parteneri media, donatori atât din Prahova, București, Brașov, cât și din afara țării, voluntari, până la acele persoane care ne-au „tras“ de mânecă în anumite cazuri, semnalându-ne că poveștile care ne-au fost expuse sunt minciuni.

Cu respect, Liliana Maxim Minculescu și Cristi Minculescu, coordonatorii Grupului Pentru Tine!

Hristos a Înviat!