cozi-peste.jpg

Cu doar câteva zile înainte de Paște, Halele Centrale s-au transformat într-un furnicar. Ploieștenii se pregătesc de sărbători și aleargă pentru a termina ultimele cumpărături.

 

Dacă la standurile cu carne miel sunt două-trei persoane, la carnea de curcan și la pui este coadă. ”E prețul mai mic la carne de curcan. În plus noi ținem regim. Facem Paștele cu carne de curcan, de pui sau cu pește”, ne explică un ploieștean care s-a înarmat cu mai multe sacoși, semn că este pregătit pentru cumpărături. O altă doamnă susține că prețul face diferența.

”Carnea de miel este 25 de lei, iar carnea de curcan este 21 de lei. Mielul scade când il pui la cuptor. Rămân numai oase. Tradiția ne-o facem noi, cum putem”, ne explică doamna care privește spre vitrinele cu pui și preferă să stea la coadă.

E aglomerație și la standurile cu pește, că, spun oamenii pe vremuri lozinca de pe vremea lui Ceaușescu ,,nicio masă fără pește" era bună.