medical-care-684x386.jpg

Observatorulph.ro demarează astăzi proiectul ”Medicul îți răspunde”, o rubrică prin care cititorii noștri vor putea primi răspunsuri de la medicii specialiști ai Dentirad Hospital.

Inaugurăm această rubrică permanentă cu întrebarea venită de la cititoarea Ramona S, privind dezvoltarea fizică a unui pre-adolescent:

Băiatul meu are 13 ani și este cel mai mic din clasă. Ce teste se pot face să văd dacă are o problemă de dezvoltare fizică?

 

Răspunsul medicilor de la Dentirad Hospital:

”Creșterea în înălțime trebuie corelată în primul rând cu înălțimea părinților și a bunicilor, factorul genetic fiind determinant. Apoi se pot lua în calcul anumite posibile dereglări hormonale. Pentru băieți, în jurul vârstei de 13 ani apare o dezvoltare fizicp mai accentuata, dar acest moment poate apărea în mod fiziologic între 12-15 ani. Pentru a aprecia exact în ce situație se găsește băiatul dumneavoastră, vă recomandăm un consult la medicul endocrinolog”.

Așteptăm întrebările dvs. pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin mesaje pe pagina ziarului de Facebook . La solicitarea dvs., identitatea vă va fi protejată.