garda.jpg

Operatorul de salubritate Rosal a fost amendată cu 40.000 de lei de Garda de Mediu Prahova pentru că a depozitat luna trecută în garajul de pe strada Mărgăritarului diverse deșeuri.

 

Sesizarea a fost trimisă autorităților de mediu de către un ploieștean, care a trimis pe adresa redacției noastre reacția conducerii Gărzii de Mediu. Cititorul încă mai așteaptă și punctul de vedere al Primăriei Ploiești, solicitat în același interval de timp.

Contactat de reporterul observatorulph.ro, directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, a declarat: ”Situația descrisă este corectă. Ea s-a datorat modului neprincipial și nelegal în care a acționat operatorul singurei rampe la care noi suntem obligați să ducem gunoiul din Ploiești. Pur și simplu, fără un anunț prealabil, au închis rampa. Aveam două variante - să lăsăm gunoiul în oraș și să creem probleme reale cetățenilor sau să încercăm să-l ținem sub control, într-un spațiu cât de cât organizat, pentru a nu lăsa orașul îngropat în gunoi. Am optat pentru a doua variantă iar ”persoane binevoitoare” și foarte bine informate ne-au și reclamat, deși situația a durat doar câteva ore. Subliniez că, indiferent de presiuni și tentative de șantaj din partea celor interesați, Rosal va pune întotdeauna pe primul loc sănătatea și interesul cetățenilor. Chiar cu riscul de a primi amenzi record”.

FOTO Document: Compania Rosal Ploiești, amendată de Garda de Mediu Prahova

 

rosal1

rosal2