2774964-356x267.jpg

Într-un sat micuț din judetul Prahova, numit Poiana Trestiei, din comuna Cosminele, o să găsim Râpa Diavolului. Ce este bizar la aceasta locație?

 

În primul rand, de rapa aceasta este legata o legenda din vechime, cum ca dacii ar fi tinut aici ritualuri unde invocau spirite si forte ale naturii pentru diferite motive.

 Povestea continua prin revenirea mai aproape de timpurile noastre, si aduce in discutie legenda haiducilor care ar fi detinut aceste teritorii si care ascundeau aici comori. Numai ca ei nu faceau doar atat: se spune ca ar fi pus si un blestem asupra comorilor, iar singura solutia pentru a le gasi este ca persoana ce porneste in cautarea lor sa doarma in zona pentru a putea visa traseul spre bogatie. Problema este insa ca multi au incercat, nimeni nu a reusit, iar rezultatele au fost tragice…

Satenii din Poiana Trestiei au declarat ca in unele nopti din an se vad deasupra locului acestuia niste flacari albastre. Cat despre cei curajosi care au indraznit sa doarma aici, au fost bantuiti de niste entitati ciudate care au cap de taur si au fost gasiti cu mintea ratacita. Pentru ca din ce in ce mai multi oameni povesteau despre intalnirile infricosatoare cu aceste spirite, satenii au decis sa cheme niste preoti pentru a sfinti locul. Rezultatul a fost exact opusul pe care il asteptau cu totii: dupa terminarea ritualului de curatire si exorcizare al locului, preotii, in numar de trei, au innebunit, fiind fiecare gasit la distante mari de casa cu hainele sfasiate si aducandu-si aminte numai de spiritile care se pare ca inca pazesc comoara haiducilor.
Citește continuarea AICI