sofer-beat-10.jpg

Polițiștii rutieri din Prahova au depistat în ultima perioadă foarte mulți șoferi care s-au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice și fără să posede permis de conducere.

 

Aceștia au fost depistați în trafic, dar și după ce au provocat accidente rutiere. De exemplu, polițiștii Secției Rurale nr 11 Drajna au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat numai cu pagube materiale în comuna Starchiojd.

Tupeu sau prostie? A condus beat mașina avariată pînă la Poliție

 

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat conducătorii celor două autovehicule implicate. Din primele verificări, se pare că unul dintre ei, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a pierdut controlul asupra direcției și a avariat un alt auto, parcat pe marginea carosabilului.

De asemenea, etilotestul a indicat în dreptul șoferului fără permis o concentrație de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, domiciliat în comuna Starchiojd, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Un alt exemplu de șofer care a condus fără permis aici: Urmărire în Ploiești. Șoferul și-a abandonat mașina în parcarea subterană de la Afi