fbpx

sanatate-salarii.jpg

Miniștrii cabinetului Grindeanu anunță pe toate canalele media că au crescut salariile personalului din sănătate și din învățământ în 2017, lucru care este parțial adevărat: adică doar pentru personalul din învățământ. Întrucât, pentru personalul sanitar urmează o tăiere a salariilor, cu procente cuprinse între 7,5% și 22,5%.

Iată de ce: legea prin care s-a modificat OUG 20/2016 este valabilă doar până la finele aceste luni. Pentru că, de la 1 martie, pentru salariații din sănătate urmează să intre în vigoare alte grile de salarizare. Iar pregătirea acestor tăieri de salarii a fost făcută ca la carte de guvernul PSD. Mai întâi, Guvernul a dat OUG 9/2017, prin care a prevăzut ca salariile personalului sanitar să fie înghețate pentru anul 2017, la nivelul veniturilor înregistrate în luna februarie. Dându-și seama că nu prea sunt bani, Guvernul a dat înapoi și a inițiat un proiect de HG, care se află deja în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății, prin care personalului sanitar îi sunt scăzute sporurile, care urmează să fie acordate, din nou, arbitrar de către fiecare unitate sanitară în parte.

Astfel, dacă acum un salariat care lucrează în leprozeria de la Tichilești are un spor de 100%, calculat la salariul de bază, de la 1 martie 2017 același salariat va avea un spor care urmează să fie cuprins între 45% și 85%, în funcție de cât stabilește conducerea spitalului. La fel, dacă un angajat de la sanatoriul de tuberculoază (TBC) de la Drajna, boală la fel de periculoasă, dacă nu mai periculoasă, primește acum un spor de 100% din salariul de bază, de la 1 martie va avea un spor care urmează să fie cuprins între 45% și 85%, în funcție de cât stabilește conducerea spitalului. Aceeași modalitate de calcul  a noilor salarii din sănătate se va face și pentru salariații care lucrează în serviciul de ambulanță, care vor avea sporul diminuat de la 100% la 70%, a salariaților din serviciile de primiri urgențe (UPU), cărora li se coboară sporul de la 100% undeva între 45% și 85%, în funcție de cum va hotărâ administrația fiecărui spital în parte. La fel se va întâmpla și cu cei care lucrează în serviciul de medicină legală sau în cel de anatomie patologică, în sălile de operații sau în serviciul ATI, etc. Toate aceste sectoare au grade de risc de îmbolnăvire deosebit de ridicat și ridicat.  Tăierile de salarii gândite în laboratoarele PSD vor afecta circa 100.000 de oameni din sistemul de sănătate, iar procentele cu care li se vor diminua salariile acestor salariați, care lucrează în domenii extrem de riscante, vor fi cuprinse între 7,5% în situația în care se diminuează sporul de la 100% la 85% și poate ajunge această tăiere până la 22,5%, în cazul în care sporul scade de la 100% la 45%. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu în ultimul rând, noua modalitate de plată a salariilor din sănătate va readuce hoasul în sistem, întrucât nu se va mai putea vorbi de salarii identice pentru funcții și responsabilități identice, ci se vor înregistra salarii diferite pentru aceeași fișă post. Adică, un asistent principal care lucrează la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Sibiu nu va avea același salariu ca și asistentul principal care lucrează la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Și așa mai departe.

 

in_articol_1bf54.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
bilboard_f1442.jpg