marian alexandru

După 10 ani în care  și-a pus propria viață în pericol, a luptat cu flăcările și a salvat sute de persoane aflate în pericol de moarte, un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, a ajuns să fie internat la Insitutul Oncologic Alexandru Treistioreanu, primind din partea medicilor un diagnostic crunt. 

 

UPDATE: Potrivit colegilor lui Marian, acesta are nevoie de masă trombocitară constant. Ținând cont de faptul că aceasta trebuie recoltată și ținută în anumite condiții, persoanele care au grupa de 01 RH negativ și care merg să doneze sânge pentru Marian sunt rugați să ia legătura cu Alin Gurău, colegul lui Marian, în vederea organizării zilelor de donare sangvină. Telefon: 0766 355 790 sau 0769 263 126 (Mihai Marius)

În ultima luna, viața lui Marian Alexandru, din Urlați, pompier ISU Prahova, a luat o întorsătură neașteptată, acesta fiind diagnosticat cu carcinom gastric discoeziv incluzând celule în inel cu pecete (cancer gastric).

De la momentul aflării veștilor acesta a rămas internat în Institutul Oncologic Alexandru Treistoreanu – București în vederea ameliorării stării de sănătate. Pe lângă tratamentul de specialitate, pompierul prahovean mai are însă nevoie și de transfuzii cu masă trombocitară.

 

Soarta a făcut ca Marian să aibă o grupă de sânge rară: 01 - RH negativ, lucru care se traduce prin: donator de sânge unic, însă poate primi sânge și alte componente ale acestuia doar de la persoanele cu aceeași grupă sanguină.

În prezent starea de sănătatea a lui Marian este una gravă și are nevoie urgentă de transfuzii. Persoanele care nu suferă de afecțiuni medicale și care vor să-i salveze viața pompierului prahovean pot dona sânge (masă tromobocitară) la centrul de transfuzii sangvine din Ploiești sau din alte localități, cu mențiunea ”pentru Alexandru Marian”, internat la Institutul Oncologic Alexandru Treistoreanu – București. 

Pe Marian îl așteaptă acasă soția, care din momentul aflării diagnosticului și-a consumat toate resursele și a cheltuit toate economiile familiei în speranța că îi va salva viața și îl va avea din nou acasă.

 

Persoanele care pot sprijini financiar familia Alexandru o pot face în contul: RO55BRDE300SV02770043000 deschis pe numele soției, Giorgiana Alexandru.