daniel ana

Bolnav de cancer la stomac, un tanar de 38 de ani din Ploiesti lupta cu regulile nemiloase ale sistemului nostru sanitar pentru a-si salva viata.

 

Are nevoie de un medicament care exista in Romania si e decontat de stat, dar numai pentru cazurile de cancer la san. Asa a hotarat o comisie de experti, in ciuda indicatiilor de pe prospectul produsului. Ca sa traiasca, Daniel Ana trebuie sa schimbe aceste regili cinice si a initiat o petitie pe care au semnat-o pana acum 1500 de oameni. Daniel Ana a primit cu durere vestea ca are cancer la stomac, si, de dragul nevestei si al fetitei de 7 ani, a decis sa lupte din rasputeri cu boala. Medicii i-au spus ca exista un medicament util care se gaseste si la noi.

“Acest medicament este singura posibilitate clara de a trai in continuare”, spune Daniel. “Fara el sansele de supravietuire se micsoreaza foarte mult este un medicament foarte bun si indicat”.

Medicamentul cu pricina este eficient si se recomanda in caz de cancer la san si cancer gastric. Dar, culmea, este decontat numai pentru primul tip de boala. Pacientii din cea de-a doua categorie trebuie sa plateasca.

 

Catalin Tudorache, purtatorul de cuvant al CAS Prahova: “Daca noi am compensa acest medicament pentru persoana care pe protocolul terapeutic actual nu poate sa beneficieze, evident ca vin institutiile de control si ne intreaba in baza a ce am decis compensarea acestui medicament.”

Citește articolul complet pe stirileprotv.ro