Scoala Manesti

Trei elevi au fost diagnosticați cu hepatită A la școala generală din Zalhana , comuna Mănești, iar alți trei sunt suspecți de contactarea acestei boli. Inspectorii DSP Prahova au constatat la școală grave nereguli la sursa de apă potabilă, precum și deficiențe în activitatea de curățenie a școlii administrate de Primăria Mănești.

 

Două din cazurile confirmate au fost înregistrate la clasa a II-a a unității școlare, iar potrivit legislației, în astfel de cazuri este vorba de un focar. 

Citește și  Trei cazuri de Hepatita A confirmate o școală din Prahova

Celălalt copil diagnosticat cu Hepatita A este elev al aceleiași școli, însă potrivit directorului DSP Prahova, Anca Dobrescu, învață la o altă clasă. 

 

Detalii aici: Focar de Hepatita A la școala din Zalhana Mănești

În urma controlului efectuat de inspectorii DSP Prahova la școala din Mpnești, aceștia au constatat următoarele deficiențe: elevii beau apă dintr-un puț acoperit cu o placă spartă de beton, fără să există o sursă alternativă, iar ustensilele de curățenie sunt insuficiente.

Vezi mai jos comunicatul DSP Prahova:

 

comunicat dsp

 

 

 

 

 

Exclusiv
  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Crimă la Păcureți. Un adolescent și-a ucis tatăl

O crimă șocantă a îngrozit locuitorii satului Păcureți sâmbătă seara. Un tânăr de 17 ani și-a ucis tatăl.  Potrivit unor surse apropiate anchetei, tânărul în vârstă de 17 ani și-a ucis părintele...

Eveniment
  • Marți, 24 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Avertizare ISU: Cod galben de inundații în Prahova

Prahova se află sub cod galben de ploi până la ora 23:00, iar din această dimineață și până la ora 15:00 este valabil și un cod galben de inundații. Potrivit avertizării transmise de ISU, ca urmare a...