argo

ARGO Debate (http://argodebate.ro), asociatie educationala regionala anunta deschiderea celei de-a treia editii a Cupei Liceelor din judetele Prahova si Dambovita, singura competitie regionala de dezbateri pentru elevii din clasele a IX-a si a X-a, care va avea loc in perioada 26-27 noiembrie 2016, la Colegiile Tehnice Toma Socolescu si Elie Radu din Ploiesti.

 

In cadrul competitiei regionale de dezbateri se vor confrunta elevi cu varste cuprinse intre 14-16 ani, de la liceele din judetele din Prahova si Dambovita. Temele de discutii ale participantilor vor fi subiecte planificate dar si subiecte de moment, dezbaterile fiind sustinute in limba romana. Se vor dezbate teme pe subiecte morale, filosofice, sociale sau politici publice.

„Pentru elevii din judetele Prahova si Dambovita, „Cupa Liceelor” este mai mult decat o activitate extra-scolara, pe de o parte ei isi dezvolta competente de formare profesionala, leaga noi prietenii si beneficiaza de experienta unei competitii de dezbateri academice”, explica Serban Pitic, Presedinte ARGO Debate.  

„Cupa Liceelor” este o oportunitate pentru elevii din Prahova si Dambovita sa isi dezvolte competente de discurs public, comunicare, gandire critica, toleranta pentru opinia celuilalt, ascultarea activa, abilitati necesare pentru viitoarea traiectorie profesionala.

 

Dezbaterea (debate-ul) este un mijloc pentru a dezvolta abilitati de dezvoltare personala, de a participa la schimburi educationale pentru elevii din Romania dar si de formare a unor competente necesare la viitoarele locuri de munca.

„Cupa Liceelor” este un eveniment organizat de ARGO Debate si Asociatia AES Debate. Detalii despre program si inscrieri la „Cupa Liceelor” www.facebook.com/ARGODebate