hepatitaa

Trei cazuri de Hepatita A au fost confirmate până marți la școala generală din Zalhana Mănești, iar alți trei elevi sunt internați la Spitalul Movila fiind suspecți de aceiași boală. 

 

Citește și:  Trei cazuri de Hepatita A confirmate o școală din Prahova

Două din cazurile confirmate au fost înregistrate la clasa a II-a a unității școlare, iar potrivit legislației, în astfel de cazuri este vorba de un focar. 

Celălalt copil diagnosticat cu Hepatita A este elev al aceleiași școli, însă potrivit directorului DSP Prahova, Anca Dobrescu, învață la o altă clasă. 

 

Alți trei elevi din aceiași comună, doi de la Școala Zalhana și unul de la Școala Mănești au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești, fiind suspecți că ar suferi de aceiași boală. 

Anca Dobrescu a mai precizat pentru observatorulph.ro că au fost luate probe de la cele două școli, Zalhana și Mănești, inclusiv probe de apă, iar în funcție de rezultatele analizelor de laborator vor fi luate măsurile care se impun. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Aurel Prahova, a declarat pentru observatorulph.ro că nu sunt motive pentru suspendarea activității didactice.