colegiu

Nu mi-a fost profesor, dar, cu siguranță, este unul dintre dascălii pe care mi i-aș fi dorit să-i am. Este o încântare s-o asculți cum vorbește despre personajele și momentele istorice și este imposibil ca după o discuție cu Carmen Băjenaru să nu-ți rămână ceva în memorie despre trecutul nostru sau să nu ți se aprindă curiozitatea de a afla și mai multe lucruri față de ceea ce a reușit să-ți povestească.

 

Iar pentru elevii săi din Colegiul Național „Ion Luca Caragiale“, Carmen Băjenaru este acel profesor care îi face să iubească acea materie, despre care Nicolae Iorga spunea că „își bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se“.

Absolventă a Facultății de Istorie-Filozofie din cadrul Universității București, Carmen Băjenaru s-a îndreptat încă de la început către activitatea didactică. A știut din copilărie că acesta este drumul pe care vrea să-l urmeze, iar ceea ce i-a deschis curiozitatea către domeniul istoriei a fost o piesă de teatru. A avut norocul să afle tainele trecutului de la profesori dedicați muncii lor, iar de aproape trei decenii încearcă și, în cea mai mare parte, reușește să le insufle elevilor săi dragostea pentru o materie pe care unii o percep doar ca fiind o înșiruire de ani, evenimente și personaje. Istoria înseamnă mult mai mult de atât, iar o întâlnire cu un profesor precum Carmen Băjenaru o să vă demoleze clișeul amintit mai sus.
Citește articolul integral pe promovamprahova.ro