black friday cumparaturi

Poliția Română a lansat o atenționare cu privire la cumpărăturile online din perioada Black Friday.

Așa cum era de așteptat numărul cumpărăturilor online din perioada reducerilor a crescut încă din primele ore de la lansarea Black Briday.

Polițiștii recomandă ca toți cumpărătorii online să verifice dacă site-ul cu care se realizează tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete - contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) şi să analizeze opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie.

„Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Cumpărătorii online sunt sfătuiți să verifice de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

„Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat”, se precizează în comunicatul IGPR.