bazin campina

Primăria Câmpina ignoră una dintre cele mai profitabile instituții care ar putea să sporească serios bugetul local.

 
Bazinul didactic de înot de la Câmpina, un complex sportiv realizat cu fonduri guvernamentale pe vremea când ministrul Turismului era Elena Udrea, este ignorat de autoritățile locale. Bazinul se află în administrarea Gercom Business SRL,  încă de la inaugurare, însă contractul dintre Primăria Câmpina și societatea privată a expirat încă din vara acestui an, mai exact din data de 30 iunie 2016.
 
Pentru că aleșii locali nu s-au sinchisit de soarta acestui obiectiv, contractul de administrare a fost prelungit prin act adițional până la data de 30 octombrie a.c.. În prezent, Gercom administrează bazinul tot în baza unui act adițional care îi permite să se ocupe de piscină până undeva în primăvara anului viitor. S-a ajuns în această situație pentru că nici consilierii locali, dar nici primarul municipiului nu au fost preocupați de viitorul acestui complex sportiv unde, de câțiva ani, se antrenează sportivi, înotători, care au făcut performanță la nivel național și internațional. Florin Frățilă, consilierul local care ocupă funcția de șef al Comisiei de Cultură și Sport din cadrul Consiliului Local Câmpina a precizat că, cel mai probabil, Bazinul didactic va fi administrat, începând cu anul viitor, de Clubul Sportiv Municipal Câmpina.
 
"În această săptămână a avut loc o ședință la care au participat toți membrii Comisiei. Am stabilit că în cazul Bazinului didactic există două posibilități, fie facem un nou caiet de sarcini pentru organizarea unei noi licitații pe SEAP în vederea desemnării unui administrator privat, fie facem un proiect de HCL prin care să supunem la vot preluarea bazinului de către Clubul Sportiv Municipal Câmpina. Indiferent care va fi soluția, este o procedură de durată și dacă organizăm o licitație și dacă vom decidem ca CSM să preia bazinul. Acesta a fost motivul pentru care s-a decis prelungirea contractului cu actualul administrator până undeva în februarie, martie, pentru a avea timp să luăm o decizie. Era o situație de forță majoră, iar contractul permite prelungirea lui prin act adițional" a declarat Frățilă.
 
Acesta a declarat că în timpul ședinței s-au pus pe masă datele care țin de costurile de întreținere ale bazinului și așa s-a aflat că cea mai mare factură pentru utilități a fost de 2,8 milioane de lei pe an. Precizăm că, așa cum a fost întocmit contractul cu Gercom, Primăria Câmpina este cea care plătește 80% din valoarea facturilor la utilități, iar societatea privată care administrează bazinul didactic are obligația să plătească Primăriei 40 % din încasări. O afacere deloc în favoarea bugetului local.
 
De-a lungul vremii, zeci de părinți din Câmpina au făcut reclamații la Primăria Câmpina sau la Consiliul Local, nemulțumiți de modul în care este administrat bazinul didactic. S-a invocat în primul rând faptul că elevii din Câmpina plătesc taxă de intrare, dar și mizeria și degradarea spațiului destinat vestiarelor și dușurilor.

 

 

 

Social
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Locuitorii municipiului Câmpina rămân fără apă

Hidro Prahova anunță că va sista furnizarea apei potabile în municipiul Câmpina, în data de 18 octombrie 2017, între orele 05.00 – 17.00. Comunicat de presă al Hidro Prahova: Sucursala Câmpina a...