20160927 175406

Puțină răbdare, pasiune, dar și dragoste pentru flori... Acestea sunt ingredientele perfecte pentru rețeta de succes a unei grădini cu flori din fața unui bloc de pe strada Erou Gheorghe Mateescu, din Ploiești.

 

Chiar dacă temperaturile atmosferice au scăzut, grădina din fața unui bloc din cartierul Malu Roșu stârnește admirația trecătorilor. Iar speciile de plante sunt din cele mai diverse.

„Nu ne dați adresa că oamenii sunt răi, iar peste noapte ne putem trezi fără plante”, ne-a spus o locatară a blocului care are cea mai frumoasă grădină de flori din cartierul ploieștean Malu Roșu. „Fiecare am contribuit cu câte un pic. Acum sunt suficiente plante cât pentru o mică seră de flori”, ne-a spus mândră ploieșteanca.

„Am fost cu nepoțelul la Grădina Botanică de la Bucov, dar mai multe plante am văzut în grădina asta de la bloc. Este de apreciat modul în care locatarii întrețin această grădină”, ne-a povestit un trecător. 

 

„Am avut noroc de vecini buni, care păstrează curățenia și nu au distrus plantele aruncând pe geam tot felul de mizerii. Se spune că omul sfințește locul, iar aici, la blocul nostru, vorba aceasta se respectă întocmai”, ne-a mărturisit un alt locatar al blocului cu grădina de flori de nota 10.

gradina flori bloc