blejnar anaf dna

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost reținut, aseară, de procurorii DNA Ploiești pentru trafic de influență și luare de mită. Acesta ar fi încasat, alături de alți funcționari, o șpagă de peste 13 milioane de lei de la un om de afaceri cu care ANAF a încheiat un contract de servicii IT.

 

Citește AICI comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de trafic de influenţă, faptă care ar fi fost comisă în anul 2011. La acel moment ar fi acceptat promisiunea lui Horaţiu Berdilă, CEO al firmei Romsys, de a primi 20% din valoarea unui contract de furnizare de servicii IT ce urma a fi încheiat cu ANAF, în schimb Blejnar urmând să intervină pe lângă directorul de achiziţii ANAF, Dan Stroe, pentru a determina obţinerea contractelor respective, au mai precizat sursele citate.

Ulterior, în perioada noiembrie 2011-ianuarie 2012, Sorin Blejnar ar fi primit, împreună cu Dan Stroe, 13 milioane de lei, banii fiind transferaţi de fimă în contul unei societăţi fantomă, au declarat surse judiciare.

 

În acelaşi dosar este cercetat şi Dan Stroe pentru luare de mită.

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...