scoala politie

Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul a înaintat o sesizare șocantă către Ministerul Afacerilor Interne și către Inspectoratul General al Poliției Române, în care acuză tratamentele inumane la care sunt supuși elevii Școlii de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina.

 

Alexandru Firicel, președinte teritorial al sindicatului, spune că în dormitoare, în sala de mese și în cămara școlii sunt șoareci și șobolani, că hrana dată elevilor este alterată, că elevii în loc să studieze sunt supuși unui program „administrativ-militar intensiv”, că unitatea nu are medic și că asistentul medical, pentru orice afecțiune, le dă elevilor un Paracetamol.

Iată mai jos sesizarea liderului teritorial sindical despre gravele nereguli pe care le acuză la Școala de Poliție din Câmpina:

SESIZAREA S.P.R. „DIAMANTUL” PRIVIND CONDIȚIILE INUMANE ÎN CARE SUNT OBLIGAȚI SĂ TRĂIASCĂ ȘI SĂ FIE „EDUCAȚI” VIITORII POLIȚIȘTI.

 

Către,
MINISTRUL AFACERILOR INTERNE
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORUL GENERAL AL POLIȚIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI ROMÂNE

Subsemnatul, Alexandru Firicel, cetățean român și președinte teritorial SPR „Diamantul” constituită la nivelul D.G.P.M.B.-secția 13 Politie, cu domiciliul ales pentru comunicarea răspunsului dvs. la sediul S.P.R. „Diamantul” din București, str. Ienăchiță Văcărescu nr 17 A, Sector 4, București,

În temeiul art. 3 C.E.DO., art.1, 16 alin.(1) și (2), art. 41 și 51 din Constituția României,

 

Vă aduc la cunoștință următoarele:

În Școala de prestigiu a Poliției Române, „Vasile Lascăr” – Câmpina, viitori agenți de poliție sunt supuși la tratamente inumane, aspecte ce se regăsesc în filmele americane tip horror.
În acest sens arăt că viitorii polițiști sunt privați de un mediu de viață și studiu sănătos „beneficiind” de:
– șoareci și șobolani în dormitoare, sala de mese și cămara cu alimente;
– hrană alterată, al cărei miros de putrefacție/alterare emană din cămara cu alimente;
– un asistent medical (medicul lipsește cu desăvârșire din această „unitate de poliție”) care, pentru orice afecțiune oferă, pentru „alinare”, un Paracetamol. În cazul unei îmbolnăviri, elevul este trimis la spitalul orășenesc/județean eventual în București;
– program administrativ-militar intensiv (sectoare, curățenie generală etc.) nicidecum program de studiu intens în vederea aprofundării cunoștințelor de drept, tehnici, tactici polițienești;
– după-amiaza, când elevii sunt obligați să urmeze „studiu”, aceștia sunt într-atât de obosiți fizic (începând cu ora 545 elevii „intră în program”: sectoare, cursuri) încât acest program este iluzoriu.

 Citește continuarea pe ziarulincomod.ro