taieri copaci

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Tăieri masive de copaci în Pădurea Păulești, conducerea Romsilva a transmis următorul punct de vedere:

 

"Lucrările de exploatare în pădurea Păulești din județul Prahova, la care face referire articolul, se încadrează în toate normele legale și sunt efectuate cu aprobarea Direcției Silvice Prahova, în urma unei evaluări de specialitate, bine fundamentată.

În zona respectivă se execută o tăiere progresivă de punere în lumină, stabilită de amenajamentul silvic aprobat de autoritatea publică centrală ce răspunde de silvicultură, pentru asigurarea regenerării naturale a pădurii respective. În urma acestei operațiuni, au fost marcați 148 de arbori, cu o vârstă actuală de 164 de ani.

Vă asigurăm că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva respectă toate normele legale și silvice, administrează durabil fondul forestier de stat și-l exploatează responsabil.

 

Romsilva, administrator a 3,15 milioane de hectare de fond forestier al statului, a regenerat natural sau artificial, în ultimii 25 de ani, peste 528 de mii de hectare de pădure".